Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

07. 12. 2021. 22:22   >>  22:27

GP URA

Zeleni Evrope usvojili rezoluciju o Z. Balkanu

Zeleni Evrope su na svom redovnom kongresu usvojili su Rezoluciju o Zapadnom Balkanu, kao jedan od strateških dokumenata u svom narednom djelovanju, saopšteno je iz GP URA. Napominju da su kao članica Zelenih Evrope, bili jedan od inicijatora da se ta rezolucija usvoji, zajedno sa svojim partnerima, zeleno-lijevim organizacijama na Balkanu.

"Evropska zelena partija reafirmisala je svoju aktivnu podršku daljoj integraciji Zapadnog Balkana usvajanjem rezolucije kojom su utvrđeni ključni principi za koje će se ova politička grupa u Evropskom parlamentu zalagati", kazali su iz GP URA.

Za Evropske zelene, kako dodaju, "Zapadni Balkan je integralni dio Evrope, i u kulturološkom i geografskom smislu, kao i u ekonomskom, i kao takav mora biti dobrodošao i u okviru političke unije. Multietnički, multireligijski i multikulturološki karakter država Zapadnog Balkana predstavlja jedinstven doprinos Evropi".

"Za Evropske zelene nema dileme da je budućnost Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji. Nastavićemo da sprovodimo kampanju na evropskom nivou kako bismo podstakli evropske institucije da ispune svoje obaveze i ubrzaju politiku proširenja EU u odnosu na Zapadni Balkan. Partije koje čine Evropske zelene su privržene u pomoći i podršci našim partnerima, partijama zelenih, na Zapadnom Balkanu u njihovom radu ka zajedničkoj evropskoj budućnosti", kazao je ko-predsjedavajući Evropske zelene partije i član Evropskog parlamenta u ime Zelenih Austrije Thomas Waitz.

Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade Crne Gore i predsjednik Građanskog pokreta URA, povodom usvajanja rezolucije o Zapadnom Balkanu, naglasio je da jć podrška Evropske zelene partije i njenih članica evropskoj budućnosti Zapadnog Balkana biti veliki impuls za borbu sa izazovima sa kojima se URA želi uhvatiti u koštac u Crnoj Gori.

"Ostajemo angažovani u želji da reformišemo naše društvo kako bismo dostigli evropske standarde. Naš cilj je podizanje demokratskih i ekoloških standarda. Zajedničkim naporima, i uz pomoć naših međunarodnih partnera, radićemo na tome da Crna Gora postane jedna od narednih članica Evropske unije. Naša borba protiv organizovanog kriminala i korupcije simbol je evropskog puta koji želimo za Crnu Goru", kazao je Abazović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније