Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

RTCG Portal [ I. P. ]

09. 12. 2021. 08:16 >> 09:07
23

STAV IBRAHIMOVIĆA

Da se zahvalimo ovoj i pravimo novu vladu

Novoizabrani potpredsjedsjednik Skupštine Crne Gore Ervin Ibrahimović kazao je da očekuje pad aktuelne crnogorske vlade, o čijem će se povjerenju raspravljati na sjednici parlamenta u ponedjeljak 13. decembra.

Govoreći o očekivanjima u vezi s inicijativom opozicije o izglasavanju nepovjerenja Vladi Crne Gore, Ibrahimović je u Jutarnjem programu TVCG rekao da očekuje otvorenu raspravu.

"Svi smo svjesni da ova nema podršku i očekujem da se u argumentovanoj raspravi zahvalimo ovoj vladi i krenemo u kreiranje neke nove vlade. Bošnjačka stranka je za nove parlamentarne izbore", podsjetio je sagovornik TVCG.

Prekinuti agoniju vladajuće koalicije

On smatra i da aktuelna vladajuća koalicija ne može da iznese kvalitet reformi u našoj zemlji, zbog čega bi trebalo razmišljati o manjinskoj, evropskoj vladi.

"Vjerujem, ne samo ja, nego i građani, da želimo da se prekine agonija vladajuće koalicije. Tolika heterogenost, posebno na Balkanu, ne može donijeti napredak. Mislim da je vrijeme da kao odgovorni ljudi kažemo da ovo ne ide, i da ovaj rasplet doživi kraj, pa da pravimo vladu koja će u pravom smislu biti za razvoj ove prelijepe zemlje", rekao je Ibrahimović.

U susret lokalnim izborima naredne godine u više crnogorskih opština, Ibrahimović je rekao da očekuje dobar rezultat Bošnjačke stranke.

"Podgorica mora poslati poruku da je za Evropu, i za evroatlantske vrijednosti i za multietnički i multivjerski sklad", rekao je Ibrahimović.

Komentarišući nedavne lokalne izbore i to da li će njihov rezultat imati uticaj na politička dešavanja na državnom nivou, Ibrahimović je rekao da je na minulim izborima poslata poruka "nama političarima da nešto dobro ne radimo i da očekuju promjene".

Podrška Ibrahimoviću, potvrda ispravne politike BS-a

Nikola Mugoša, koji je juče izabran za predsjednika Državne izborne komisije (DIK), prema mišljenju Ibrahimovića zavređuje da bude na čelu te institucije, ohrabrujući i druge kvalitetne ljude da se prijave za druge funkcije.

On je kazao da je izbor predstavnika manjina za potpredsjednika parlamenta važan korak u Crnoj Gori.

Navodi kako imponuje gotovo jednoglasna podrška njegovom izboru, Ibrahimović je rekao da je sve to potvrda ispravne politike Bošnjačke stranke.

"Ali to obavezuje i mene da nastavimo tu ispravnu politiku, koju su prepoznali ne samo kolege u parlamentu, već i građani", rekao je Ibrahimović.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније