Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

12. 12. 2021. 12:11 >> 14:13
5

CIVIS

"DF ne bira sredstva u borbi za poluge vlasti"

Savez građana CIVIS sjutra neće sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) rušiti Vladu, ali ne može biti nijemi posmatrač grabeža tokom kojeg Demokratski front (DF) ne bira sredstva u borbi za poluge vlasti na raznim nivoima, saopšteno je iz CIVIS-a.

Iz CIVIS-a su kazali da DF faktički od 4. decembra prošle godine, kada je Vlada dobila zeleno svjetlo u parlamentu, pokušava da je sruši uz razne izgovore, a sa ciljem, kako su naveli, da prigrabi fotelje za koje su, kako tvrde, srasli funkcioneri koji ne pripadaju tom političkom savezu.

Iz tog saveza građana rekli su da je pitanje koliko su za fotelje po dubini i širini „srasli“ brojni čelnici direktorata, državnih preduzeća i institucija iz redova DF-a, od kojih, kako su ocijenili, većina nema stručne reference za poslove koje sada obavljaju, jer su im oni pripali isključivo na osnovu partijskog opredjeljenja.

„CIVIS sjutra neće sa DPS-om rušiti Vladu, ali ne može biti nijemi posmatrač grabeža tokom kojeg DF ne bira sredstva u borbi za poluge vlasti na raznim nivoima“, kaže se u saopštenju.

Iz CIVIS-a su naveli da je zanimljivo da je „grabež“ počeo odmah poslije izbora nove Vlade, kojoj DF, kako su kazali, nije dao ni 100 sati, a kamoli 100 dana mira, kako bi uspjela da krene sa oporavkom opustošene države.

„Jedan od lidera DF Andrija Mandić tokom jučerašnje objave inicijative za skraćenje mandata Skupštini i održavanje prijevremenih izbora saopštio je da je ekspertska Vlada kao ideja Srđana Pavićevića i CIVIS-a, kompromitovala „ideju pobjede na izborima““, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je tačno da je ekspertska Vlada ideja CIVIS-a, ali da nije tačno da je ona kompromitovala pobjedu na izborima.

Iz CIVIS-a su rekli da je ekspertska Vlada onemogućila mnoge nekompetentne partijske kadrove, pa i većinu lidera DF-a da budu članovi Vlade.

Prema njihovim riječima, lideri DF sada zaboravljaju da je aktuelni premijer Zdravko Krivokapić bio nosilac njihove liste i da su njegovoj Vladi dali punu podršku u parlamentu.

„Kao i da ne mogu odgovornost za rad izvršne vlasti prebacivati na ostale koalicije, zaboravljajući na ulogu koju, kao najbrojniji dio parlamentarne većine, imaju u postizbornim političkim procesima“, navodi se u saopštenju.

Iz CIVIS-a su podsjetili da su više puta ukazivali da se zalažu za ekspertsku Vladu, i da je činjenica da ako je neko političar, ne znači i da nije ekspert.

„Ali ekspert se postaje na osnovu rezultata rada u primarnoj struci, radnog i životnog iskustva, kakvo ima, na primjer, Pavićević, za razliku od trojice lidera DF“, navodi se u saopštenju.

Iz CIVIS-a su rekli da su lideri DF-a u subotu uzalud pokušali građanima da objasne da prijevremeni izbori, odnosno raspuštanje Skupštine i shodno tome pad Vlade, nijesu izigravanje izborne volje građana.

„Sada kada im je, poslije brojnih neuspješnih inicijativa, jasno da im jagma i za ministarskim foteljama neće dati rezultat, iz DF-a predlažu skraćenje mandata Skupštini i prijevremene izbore“, kaže se u saopštenju.

Na taj način, kako su kazali iz CIVIS-a, lideri DF-a u suštini daju vjetar u leđa idejama za koje se uporno zalažu DPS i „njegovi sateliti“.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније