Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B. ]

15. 12. 2021. 16:34 >> 16:35
1

FORCA O MEMORANDUMU

Mogućnost da se postave smjernice za rješavanje krize u CG

Država Crna Gora koja se suočava sa političkom krizom ili krizom legitimiteta, sa institucionalnom krizom ili razmimoilaženjima i nesaradnjom između institucija Vlade, Skupštine i političkih faktora, pa potpisivanje Memoranduma o saradnji između GP URA, SNP-a, BS-a, Albanskog foruma (AA - DSA), Nove Demokratske Snage FORCA i GP Perspektiva, DP – DUA – DSCG, Saveza građana CIVIS, daje mogućnost da se postave smjernice za rješenja krize sa kojima se suočava država Crna Gora, ocijenili su u Forci.

Napredak društva i države, kako ističu, doveden je u pitanje zbog jakih etničkih, vjerskih i nacionalnih podjela, a tu je i zdravstvena kriza usljed globalne pandemije, što je sve potkopalo napredak društva ka ciljevima integracije kao što je EU.

"Stubovi ovog memoranduma o saradnji su pomirenje, koje omogućava tranziciju vlasti bez revanšizma, koji osigurava da nema etničke, vjerske, nacionalne i političke podjele, izgradnje Crne Gore kao građanske države, sa jednakim mogućnostima i šansama za sve, poštovanje Ustava Crne Gore i posvećenost vladavini prava sa nezavisnim i održivim institucijama, stub evropske budućnosti sa porastom životnog standarda, depolitizovanim sistemom obrazovanja, kvalitetnim zdravstvenim sistemom i spoljnom politikom u okviru evroatlantskog kursa", naglašavaju u saopštenju Force.

Memorandum je bitan, kako napominju u toj partiji, i kao stub privrednog razvoja uz puno korišćenje prirodnih i ljudskih resursa, kao stub zaštite i integracije manjinskih naroda u procesima donošenja odluka, vladavine prava i beskompromisne borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala i ekološke Crne Gore, zaštite i očuvanja čiste životne sredine.

"Implementacija i poštovanje ovih stubova, koji su duboko usađeni u politički program Nove demokratske snage FORCA, pružaju povećan kredibilitet za druge saradnje, a prije svega omogućavaju ostvarivanje članstva Crne Gore u EU, za šta smo potpisali ovaj memorandum o saradnji", navodi se u saopštenju Force.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније