Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

15. 12. 2021. 20:31 >> 20:32

MARKOVIĆ VJERUJE

Politika proširenja EU i dalje je živa

Šef Misije Crne Gore pri EU Petar Marković ocijenio je da je politika proširenja Evropske unije (EU) živa.

Dokaz tome je, kako je rekao u emisiji Fokus na TVCG, to što su uspješno organizovane međuvladine konferencije sa Crnom Gorom i Srbijom.

Drugi razlog je, kako kaže, Savjet Evropske unije koji je uspio da izglasa zaključke o proširenju i procesu stabilizacije i pridruživanja za Zapadni Balkan.

"Donijeti su na kraju zaključci, i to je višestruko bitno, jer imamo dokument koji će biti aršin procjene našeg daljeg napretka ka članstvu", rekao je Marković.

Na pitanje koju ocjenu daje svemu onom što je Crna Gora učinila na evropskom putu, Marković je rekao da se dosta licitiralo nakon što je objavljen godišnji izvještaj Evropske komisije.

"Ja bih za ono što je Crna Gora uradila od ljeta naovamo u procesu EU integracija kao jedno veliko ubrzanje procesa konsolidacije, diplomatsku ofanzivu u Briselu bih ocijenio najvećom ocjenom, a za iduću godinu želim da budemo manje kampanjci i da evropski put održavamo 365 dana u godini", zaključio je Marković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније