Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

RTCG Portal [ I. P. ]

17. 12. 2021. 08:10   >>  10:04 21

ŠARANOVIĆ

Partneri smo samo ako dio procesa nije DPS

Poslanik Demokratske Crne Gore Danilo Šaranović ocijenio je da je opravdana dilema po pitanju Memoranduma o saradnji partija dijela vlasti i manjina, jer njegovi potpisnici izbjegavaju da kažu je li on uvod u novu vladu, odnosno da li to znači da je moguće da DPS bude partija sa kojom bi se gradilo partnerstvo u budućnosti.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da od potpisnika dokumenta očekuju da im daju garanciju da memorandum nije uvod u pronevjeru izborne volje građana.

"Pitanje saradnje s DPS-om za nas nije retoričko pitanje. To je pitanje na koje mi dajemo odgovor u roku od jedne sekunde. DPS sa nama ne može biti partner u procesu koji znači ozdravljenje crnogorskog društva. Kad budemo imali garanciju svih partnera da ovakav DPS neće i ne može biti partner, onda ćemo mi biti partneri ovog procesa", poručio je Šaranović.

Smatra i da je indikativno to što se Memorandum o saradnji partija dijela vlasti i manjina pojavio dva dana nakon što je opozicija odustala od inicijative za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore.

"Dva dana nakon toga imamo dokument koji nije ponudio ništa novo. Kad je u pitanju Demokratska Crna Gora, potpuno smo saglasni sa svim onim što Memorandum sadrži. To su naši proklamovani programski principi koji su usvojeni na Kongresu. Na istom tom Kongresu je predsjednik naše partije, kao tada opozicione, kazao da manjine uvijek treba da budu u vlasti, bez obzira ko tu vlast čini", rekao je Šaranović.

Istakao je da je njihova iskrena ruka partijama manjina uvijek pružena, a dokaz tome je, kako kaže, manjinska podrška Demokrata albanskim partijama u Tuzima kako bi DPS u toj opštini otišla u opoziciju.

Šaranović je komentarisao i ekonomska pitanja u Crnoj Gori. Smatra da ne postoji nijedan ekonomski autoritet u Crnoj Gori koji bi mogao dati valjano rješenje problema za KAP, ali i one privredne grane sa kojima je fabrika povezana.

"To nije samo pitanje KAP-a, to je i pitanje EPCG kao najvažnije i najsnažnije crnogorske državne kompanije. Zaboravljamo i da uđemo u izvor problema koji se nalazi decenijama iza nas. Prethodna DPS vlast je alumunijumsku industriju učinila zavisnom, nije dakle učinjeno da KAP bude samostalan kad je u pitanju napajanje električnom energijom", istakao je Šaranović.

Govoreći o tome očekuje li da bude usvojen budžet za narednu godinu, Šaranović je rekao kako će politički akteri, sa koje god strane dolazili, teško sebi dozvoliti da se dovedemo u stanje u koje smo bili prije godinu dana.

"Ako ne budemo imali budžet, nećemo imati ni dječje dodatke, ni povećanje minimalne penzije i zarade, ali ni povećanje staračkih i nadoknada za majke", rekao je Šaranović. 

Kazao je da očekuje da će političari pokazati odgovornost, što će rezultirati usvajanjem budžeta.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније