Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

21. 12. 2021. 12:26 >> 12:28

GP URA

"Podržaćemo inicijativu SNP-a o objedinjavanju lokalnih izbora"

Poslanici Građanskog pokreta URA podržaće inicijativu Socijalističke narodne partije koju su podnijeli u skupštinsku proceduru a koja podrazumijeva dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, kako bi se, u narednoj godini, istovremeno održali lokalni izbori u četrnaest opština, saopšteno je iz te partije.

"Podržavamo inicijativu kolega iz SNP-a i da se izbori u Ulcinju i Beranama, koji bi trebali da se održe krajem februara odlože i održe u paketu sa lokalnim izborima u ostalih dvanaest opština na proljeće", navode u saopštenju.

Navode da kao stranka još od juna 2018. godine i posjete našeg lidera Briselu protežiraju i zalažu se za objedinjavanje svih lokalnih izbora u jednom danu.

"Ostajemo pri tom mišljenju jer je racionalnije i u više navrata podržano i od strane naših međunarodnih partnera", poručuju iz URE.

Crna Gora se, kako kažu, u posljednjih tri godine nalazi u konstantnoj izbornoj tenziji i sa ta praksa se mora prekinuti.

"Imajući u vidu da skupštinski odbor za reformu izbornog zakonodavstva ne funkcioniše ovo je jedini način da se izbori odlože. Osim toga inicijativa je opravdana jer dolazi prije nego je predsjednik države raspisao lokalne izbore, stoga ćemo je i podržati", zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније