Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

23. 12. 2021. 17:42 >> 17:53

ŠENTOP - KRIVOKAPIĆ

CG ima strateški značaj na Balkanu

Turska Crnu Goru vidi kao zemlju koja ima strateški značaj na Balkanu, kazao je predsjednik Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafa Šentop, tokom sastanka sa premijerom Zdravkom Krivokapićem.

Kako je saopšteno iz Vlade, Krivokapić se danas u Vili Gorica sastao sa predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafom Šentopom.

Krivokapić je istakao je da njegova posjeta predstavlja potvrdu prijateljskih odnosa dvije zemlje, koje karakteriše intenzivan politički dijalog na visokom i najvišem nivou i sadržajna bilateralna saradnja.

„Želim da izrazim zahvalnost za sve sto je Turska do sada uradila za Crnu Goru. Radićemo na tome da naše veze budu, jače, stabilnije i otpornije na sve izazove koje imamo“, kazao je premijer Krivokapić, istakavši da i pored odličnih odnosa, postoji prostor za unapređenje saradnje u oblastima privrede i turizma.

Krivokapić sagovornika je upoznao sa reformskim procesima koji se vode u Crnoj Gori, kao i sa programom “Evropa sad” koji ima za cilj da unaprijedi životni standard građana.

Kako je saopšteno iz Vlade, Krivokapić je kazao da Crna Gora želi da napravi iskorak i kada je u pitanju saobraćajna infrastruktura, te da bi izgradnja jadransko-jonske magistrale predstavljala vezu ovog dijela Evrope sa Istanbulom.

Šef turskog parlamenta Šentop, kako se navodi u saopštenju, zahvalio je premijeru na toploj dobrodošlici, poručivši da osjeća veliko zadovoljstvo što se nalazi u posjeti Crnoj Gori.

On je istakao da je veliki prijatelj naše zemlje, te da to prijateljstvo datira još iz 2011. godine kada je izabran za predsjednika parlamentarne grupe prijateljstva sa crnogorskim parlamentom. Šentop je naglasio da su za Tursku odnosi sa Crnom Gorom veoma značajni i da je jako bitno da odnose na državnom nivou prati i dobra saradnja parlamenata dvije zemlje.

„Crnu Goru vidimo kao zemlju koja ima strateški značaj na Balkanu i naši odnosi služe miru i stabilnosti na Balkanu“, kazao je Šentop.

Predsjednik turskog parlamenta rekao je da Turska podržava Crnu Goru na njenom putu ka EU. On je istakao da postoji puno oblasti u kojima dvije zemlje mogu zajedno da sarađuju.

„Naša Skupština je verifikovala Sporazum o slobodnoj trgovini 21. decembra i nadam se da će to doprinijeti još boljoj trgovinskoj saradnji, koja je oslabljena tokom pandemije COVID-19“, kazao je Šentop.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније