Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

27. 12. 2021. 18:24   >>  18:26 3

KOPRIVICA PORUČIO

Tužilački savjet neće raditi po političkim instrukcijama

Nakon što su članovi Odbora za politički sistem, pravosuđe i odbranu Skupštine Crne Gore utvrdili listu kandidata za Tužilački savjet iz reda uglednih pravnika svakom je jasno da se višemjesečna borba Demokrata isplatila, te da će Crna Gora dobiti politički nepristrasan i profesionalan Tužilački savjet, rekao je Momo Koprivica, poslanik Demokratske Crne Gore i čelnik skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i odbranu. On je rekao da će savjet kao takav biti snažan zamajac u borbi protiv sistemske korupcije i organizovanog kriminala, dakle, onih društvenih bolesti koje u odveć dugom trajanju razjedaju društveno tkivo naše zemlje.

"Četiri kandidata dobila su potrebnu većinu, a to su Siniša Gazivoda, koji je dobio osam glasova, Miloš Vuksanović sa sedam glasova, Borivoje Đukanović sa sedam i Filip Jovović sa takođe sedam glasova. Demokrate su insistirale da izbor četiri člana iz reda uglednih pravnika bude nepristrasan i da se konačno prekine praksa biranja politički podobnih i partijski poslušnih članova", kaže Koprivica.

Kako navodi, "da naša borba nije bila tako odlučna i čvrsta, da je ustuknula pred medijskom harangom koja se protiv ovog našeg principa vodi već mjesecima raznim dezavuacijama, pogrešnim interpretacijama, a nerijetko i čistim podmetačinama, Crna Gora bi danas imala politički Tužilački savjet". 

"Što je u potpunosti suprotstavljeno interesima ovog društva i iskazu volje koju su građani dali na parlamentarnim izborima da se nakon decenija pogrešnog pristupa ovog puta krene kako jedino treba, a evidentno je i parlamentarna većina pokazala snažno opredjeljenje za opšti interes. Za razliku od ranijeg sastava, novi TS neće raditi po političkim instrukcijama već po Ustavu i zakonu, za pravdu i narod Crne Gore. Naš zahtjev su napadali oni koji i dalje žele partijske tužioce, zavisno i korumpirano tužilaštvo. I na sreću svih građana, u toj borbi izgubili. A izgubili su jer smo svakim potezom čuvali dignitet procesa i obezbijedili maksimalnu transparentnost, pa danas niko ne može uprijeti u bilo kog kandidata i označiti ga da je partijski obojen", cijeni Koprivica. 

On kaže da se zato danas krajnje jasno vidi da borba koju su vodile i dobile Demokrate nije bila podrška nikom i borba za bilo koga osim za narod Crne Gore.

"Hvala građanima koji su nam dali snage da izdržimo do kraja u borbi za nezavisan Tužilački savjet, jer samo je ovakav savjet garant neselektivne borbe protiv korupcije i kriminala što predstavlja vitalni interes ove zemlje i svih njenih građana", kazao je Koprivica. 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније