Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

29. 12. 2021. 18:42 >> 18:44
5

JOKIĆ UKAZAO

Predsjednik države se oglasio kasno i pogrešno

Direktor Doma zdravlja Podgorica prim. dr Danilo Jokić kazao je da je predsjednik države, valjda iz dokonosti, ušao u polje medicine, ali ne kao korisnik usluga nego, onako, s namjerom da poduči. Naravno, kako tvrdi, to je uradio  kasno i pogrešno kao sve što je radio do sad.

"U medicini se polaže Hipokratova zakletva, a njemu od pionirske ne ide ni sa jednom. Zgazio je on svaku koju je dao. Hipokratova je samo jedna, korigovana i trajaće dok ima bijelih mantila. Da pomognu neznavenom šefu, javili su se politički papagaji koji o zakletvama moraju znati, ali izgleda i mogu zaboraviti. Redom: Eraković, Abdić, a, valjda će danas i doktor za sve oblasti življenja Bošković. I ne da doprinesu u zaustavljanju pandemije, već da podrže šefa u onom što je negdje kursistički savladao kao osnove medicinske nauke. Šef je, naravno i ovoga puta iznad kolegijalnosti", kazao je Jokić.

Kako je rekao, zaboravili su da su bili NKT rukovodioci sa najvećim apanažama u regionu, a zaboravili su još mnogo čega. 

"Prvenstveno, da su dočekali pandemiju bez zaštitne opreme, osnovnih sredstava za higijenu, respiratora, da su držali zatvoren klinički centar šest mjeseci, a koji sad pod pandemijom koja traje nesmetano radi, da su zaustavili sve dijagnostičke procedure i konzilijume, da su se 'primala' samo urgentna stanja i da su bolesnici sa karcinomom i sa metastazama bili na čekanju. Te da je  u domovima zdravlja bio zaustavljen prijem pacijenata osim hitnih slučajeva", naveo je Jokić.,  


Zaboravili su, kazao je, da su zatvorili granice šest mjeseci i da su komšijski sahranjivali mrtve, jer su bližnji bili blokirani da dođu. 

"Da su širili paniku među građanima svakim presom i javnim nastupom, Da su pravili 'juriše' i 'bitke' za odbranu pojedinih naselja i gradova. Da su napravili 'corona free' državu nakon nekoliko mjeseci pandemije, čemu su se ljudi od nauke smijali. Da su se saglasili sa šefom za avgustovske izbore, 'vjerujući u bolje stanje sa pandemijom'. Te da su nakon izgubljenih izbora pogubili i um zaboravljajući da napune frižidere vakcinama koje su već bile na tržistu, ostavljajući u nemilosti nezaštićeni narod", kazao je Jokić.

Kako je naglasio, sramno je da takvi stručnjaci danas prozivaju bilo koga u bijelom mantilu.

"Vidjeli smo koliko su i znali i umjeli. Vidjeli smo šta im je bilo važno. Vidjeli smo kako se borba sa pandemijom vodi dekretima kao u Sjevernoj Koreji. Vidjeli smo i njihovog šefa, a posebno i doprinos njegovih vlada zdravstvenom sistemu. Vidjeli i osjetili na vlastitoj koži", ocijenio je Jokić. 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније