Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Bojana Baranin, TVCG

05. 01. 2022. 20:14 >> 20:17
18

MANDIĆ

Ove godine CG dobija novu izvršnu vlast

I u Novoj godini priča o novoj Vladi. Iz Demokratskog fronta poručuju da će Crna Gora u 2022. dobiti novu izvršnu vlast, i to, umjesto ekspertske, političku. Ukoliko ne bude podrške za takvu inicijativu, kažu da je najpoštenije ići na vanredne izbore.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić poručuje da ekspertski model Vlade nije uspio, te da je krajnje vrijeme da se od njega odustane.

"Najbolje se vratiti onome kako je svuda u demokratskim državama, a to je politička vlada, gdje bi oni koji čine parlamentarnu većinu birali novu vladu na osnovu snage, programa i koalicionog ugovora u kojem bi bili precizirani svi elementi te buduće vlade. Demokratski front ne želi bilo kakvu saradnju s DPS-om", kaže Mandić.

Ako stranke vlasti ne budu mogle da se dogovore, ne isključuje mogućnost vanrednih izbora. Ističe da je trenutno stanje neodrživo, te da je Crna Gora rijedak primjer države u kojoj vlast toliko dugo funkcioniše bez podrške parlamentarne većine.

Nažalost, Vlada je odlučila da ucjenjuje parlamentarnu većinu i taj metod ucjenjivanja svakako nije dobar za demokratske procese u Crnoj Gori, a sigurno da nije dobar ni za samu Crnu Goru ni za njene građane.

Budući da prethodna inicijativa Demokratskog fronta za smjenu Vlade nije uspjela, pitali smo Mandića kako će ubijediti građane da im vjeruju.

"Mislim da nije teško ubijediti građane. Najbolje je oslušnuti šta građani žele. Mi smo pažljivo slušali šta žele predstavnici koalicije 'Za budućnost Crne Gore'. Oni se osjećaju prevarenim i izdanim, oni misle, kao što mislimo i mi iz DF-a, da nijesmo dobili ono što smo tražili 30. avgusta, da nijesu ispunjena izborna obećanja i svakako da ćemo u vremenu pred nama raditi u tom pravcu", kazao je Mandić.

On kaže i da očekuju inicijative drugih partija, jer Demokratski front nije jedini koji smatra da je Crnoj Gori neophodna promjena.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније