Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B. ]

05. 01. 2022. 20:43 >> 20:46
2

ČAĐENOVIĆ

Raspirivanje mržnje i podjela bio zadatak DPS-a 30 godina

Međuetničkim i međukonfesionalnim skladom najčešće se bave oni koji ga nikada nijesu ni primijenili i to samo za jeftino politikanstvo, jer njihovo pozivanje na taj sklad je samo potreba da se unese razdor među ljudima, ovoga puta među građanima Tivta, kako bi se prigrabila neka politička korist, poručio je izvršni direktor CEDIS-a Vladimir Čađenović.

Kako ističe u reagovanju, umjesto da se u prazničnim danima bavimo temama koje nas kao društvo spajaju, a tiču se mira, sloge i bratske ljubav na koje nas poziva i predstojeći praznik Božić, javio se Aleksandar Pavićević, vjerovatno dežurni u svojoj partiji, da baš u ovim danima mira raspiruje bratsku mržnju, neslogu i podjele što je bio osnovni zadatak njegove partije proteklih 30 godina.

"Zaboravio je Pavićević da sam kao izvršni direktor CEDIS-a, odmah nakon preuzimanja funkcije, pokrenuo inicijativu o povraćaju objekta Hadži Hasanove džamije u Pljevljima Islamskoj zajednici. Inicijativom, koja je u najkraćem mogućem roku realizovana, ispravljena je višedecenijska nepravda prema vjernicima islamske vjeroispovijesti u Pljevljima koji su u svojoj džamiji umjesto molitve plaćali račune za utrošenu električnu energiju tokom vladavine DPS-a", naglasio je Čađenović.

Istakao je da se Pavićević obratio na pogrešnu adresu, i da su pokušaji da mu se podmetnete širenje mržnje i razdora u Crnoj Gori, bezuspješni.

"Na muralu, koji je oslikan na objektu koji je u vlasništvu CEDIS-a, nema ništa sporno. Tačnije nema nečega što ukazuje na podjele i jasno se vidi da je u pitanju slikarski izraz nekoga ko je imao potrebu da u danima uoči Božića oslika jednog od najvećih duhovnika 20. i početka 21. vijeka blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija. Tako da pozivam orkestrirane napadače i tobožnje čuvare međureligijskog i međuetničkog sklada da se manu raspirivanja bratske mržnje i podjela, jer ako je nečega u Crnoj Gori bilo previše toga svakako jeste", navodi Čađenović u reagovanju.

Poručuje da će CEDIS, dok je on na njegovom čelu, nastaviti da poštuje sve ljude u Crnoj Gori, kao i njihova uvjerenja i ubjeđenja, bez obzira na njihovu različitost i pripadnost.

"Nećemo se baviti krečenjem i uklanjanjem murala na kojem je oslikan lik mitropolita Amfilohija", naglasio je Čađenović.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније