Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

06. 01. 2022. 20:10   >>  22:49

OGLASIO SE MILIJARDER

Ismailov: Poznajem crnogorskog predsjednika, nezakonito oduzeta imovina

Azerbejdžanski biznismen Telman Ismailov rekao je da je podnio zahtjev za dobijanje azila u Crnoj Gori kad je shvatio da je to neizbježno, te da je na meti jednog broja ruskih zvaničnika koji, kako napominje, žele da oduzmu njegove poslove. Ismailov je potvrdio da poznaje crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića, ali i predsjednike drugih država. Tvrdi da mu je mimo zakona oduzeta imovina u Rusiji.

Ismailov je u intervjuu azerbejdžanskom novinaru Ejnuli Fatulajevu, prvom nakon izlaska iz zatvora u Podgorici, rekao da boravi u Crnoj Gori u posljednjih šest mjeseci. 

„Ovdje sam (u Crnoj Gori) posljednjih šest mjeseci. Ono što se dogodilo je ono što ste i vidjeli da se dogodilo. Poslije dužeg vremena, nakon što sam shvatio da je to neizbježno, podnio sam zahtjev za politički azil", kazao je Ismailov, a prenosi "newizv.ru".

Kako je rekao, shvatio je da se progon tu nije završio.

"Nikada nisam mislio da bih želio da dobijem politički azil. Uvijek sam mislio da će sve biti iznad ovoga. I da će naši istražni organi konačno shvatiti da ja nisam kriv", kazao je, između ostalog, Ismailov. 

Kako je objasnio, za sedam godina, koliko je bio odsutan iz Ruske Federacije, bio je i u Turskoj i u Francuskoj. 

"Svuda sam bio. I periodično sam dolazio ovdje (u Crnu Goru). Odlučio sam, kao što sam ranije rekao, da tražim politički azil", naveo je Ismailov.

Kako tvrdi, za to vrijeme, mnogi advokati su radili za njega u različitim zemljama.

"A postali smo veoma bliski prijatelji sa advokatom koji je radio u Crnoj Gori. I bilo mi je prijatnije sa njim, pa sam ga pitao. Poznajem predsjednika Crne Gore, ali nisam tražio od njega azil. Poznajem i predsjednike drugih država. Dobro poznajem predsjednika Turske", kazao je Ismailov. 

On je pojasnio da je postao veoma blizak sa advokatom u Crnoj Gori. 

"I pitao sam ga. Prikupio dokumenta, došao, predao. I dali su mi papir da mogu da ostanem u Crnoj Gori dok se moji predmeti razmatraju. Uzeli su i pisani odgovor da neću napuštati mjesto boravka", rekao je azerbejdžanski bogataš. 

Ismailov je naveo da mu je nakon hapšenja predočeno da je na potjernici koju je raspisala Ruska Federacija.

Poručio je da su neki ruski zvaničnici htjeli da mu oduzmu posao, i u tome su, kako je rekao, makar zasad uspjeli. 

"Prijatelji me nisu zaštitili", rekao je Ismailov, uz tvrdnju da je ruski predsjednik obmanut vezano za njegov slučaj.

Podsjetimo, Ismailov je 22. oktobra prošle godine dobio politički azil u Crnoj Gori, nakon čega je pušten iz ekstradicionog pritvora.

On je uhapšen 1. oktobra po međunarodnoj potjernici koju su za njim raspisale ruske vlasti zbog optužbi za organizaciju ubistva dvojice preduzetnika.

Prije hapšenja, azerbejdžanski bogataš podnio je zahtjev za politički azil koji je Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore uvažilo i 22. oktobra donijelo rješenje kojim se Ismailovu utvrđuje pravo na boravak u Crnoj Gori. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније