Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ I. P. ]

10. 01. 2022. 15:08 >> 15:10
5

ŽIVKOVIĆ REAGOVAO

"Krivokapić demonstrira izmišljeni autoritet"

Izjava premijera Zdravka Krivokapića da niko od troje ministara, kojima je krajem decembra izglasana interpelacija u Skupštini, neće biti razriješen, najslikovitiji je primjer besprizorne svojeglavosti, prazne samobitnosti i bahate diktature, kazali su iz Demokratske partije socijalista (DPS).


Šef Poslaničkog kluba DPS-a Danijel Živković rekao je da Krivokapić demonstrira izmišljeni autoritet kroz tvrdnju da negativno ocijenjeni “zlatni apostoli” neće biti smijenjeni, uprkos jasnom stavu većine poslanika da ministri Aleksandar Stijović, Đorđe Radulović i Vesna Bratić nevaljano obavljaju dužnosti i oglušuju se o najbolje interese države.

“Da cirkus bude još veći, Krivokapić bez stida priznaje da nije u stanju da predloži ministra pravde, jer nema većinu neophodnu za imenovanje”, naveo je Živković.

On je kazao da je očigledno da se Krivokapiću fotelja premijera toliko dopala da ga, kako je rekao, hvataju strah i panika čak i od same činjenice da Vladu kontroliše Skupština, i da je potreban uslov da bi on i njegovi ministri na toj poziciji ostali da imaju podršku većine poslanika.

Prema riječima Živkovića, nije na Krivokapiću da mijenja pravila parlamentarne demokratije i licitira čiji su mu glasovi relevantni, a čiji nijesu.

“Uzgred, opravdano vjerujemo da, shodno izjavama i postupcima, Krivokapić sebe doživljava više kao cara, nego predsjednika Vlade koji nema podršku parlamentarne većine”, kaže se u saopštenju Živkovića.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније