Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

P.R. [ Mina ]

12. 01. 2022. 19:45   >>  20:03 2

ADŽIĆ

Crnogorski muslimani jedan od najčvršćih stubova naše države

Crnogorski muslimani su jedan od najčvršćih stubova Crne Gore i moraju biti nezaobilazni partneri svake vlasti koja radi u interesu države i građana, kazao je savjetnik potpredsjednika Vlade Filip Adžić.

On je danas razgovarao sa predsjednikom Savjeta Muslimana Crne Gore Sabrijom Vulićem.

Iz kabineta potpredsjednika Vlade je saopšteno da su Adžić i Vulić razgovarali o položaju Muslimana kao nacionalne manjine u Crnoj Gori, koja još uvijek nema svoje političke predstavnike u državnom i lokalnim parlamentima.

Adžić je kazao da su vrata kabineta potpredsjednika Vlade otvorena za svakog dobronamjernog građanina, bez obzira na njegovu vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost.

On je dodao da će zajedništvo, toleranciju i razumijevanje graditi kroz dijalog sa svima.

“Naš zadatak je da radimo na unapređenju međusobnih odnosa, kao i na stvaranju povoljnijeg društvenog i političkog ambijenta u Crnoj Gori. Crnogorski muslimani su jedan od najčvršćih stubova naše države i moraju biti nezaobilazni partneri svake vlasti koja radi u interesu države i građana”, naveo je Adžić.

On je istakao da su crnogorski Muslimani neizostavan dio multietničke i multivjerske Crne Gore.

Vulić je upoznao Adžića sa trenutnim stanjem u nacionalnom korpusu Muslimana koji, kako je istakao, po posljednjim istraživanjima broji 5,1 odsto ukupne populacije u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno, razgovarali su i na temu socijalnog i društvenog položaja Mrkojevića kao jedne specifične nacionalne populacije u okviru barske opštine, gdje su Muslimani većinski narod.

“Vulić je upoznao Adžića sa aktuelnim problemima sa kojima se srijeću Mrkojevići, kao i potencijalima i istorijskim resursima koji su obilježje ovog kraja”, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније