Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

13. 01. 2022. 08:13   >>  08:18 8

VUKSANOVIĆ

Manjinska vlada do izbora dobro rješenje

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović kazao je da je formiranje manjinske vlada, koja bi pripremila izbore, jako dobro rješenje za izlazak iz aktuelne političke krize. Poručio je i da je HGI spremna da u ovom trenutku izađe na izbore.

Vuksanović je kazao da se Vlada od formiranja bavi sama sobom, a trebalo bi, kako dodaje, da se bavi građanima i njihovim problemima.

“Jedno od rješenja je manjinska Vlada koja bi pripremila naredne izbore, što je, ja mislim jako dobro, a drugo rješenje su naravno novi parlamentarni izbori”, poručio je Vuksanović u Jutarnjem programu TVCG.

On je podsjetio da je HGI pozdravila potpisivanje Memoranduma između GP URA, CIVIS-a, SNP-a i manjina, jer je, kako kaže riječ o platformi koja može biti važna za pomirenje različitih političkih struktura u Crnoj Gori.

To što, kako dodaje nijesu potpisnici Memoranduma, jer nijesu parlamentarana stranka, ne smanjuje za HGI značaj tog dokumenta.

“Što se tiče HGI, mi ćemo sa svojih pozicija, podržavati i raditi na afirmaciji tog dokumenta, jer njegov sadržaj je komplemenataran sa sadržajem naših programskih načela”, kazao je Vuksanović.

Uvažavanje manjinskih prava je od vitalnog značaja

On je svim Hrvatima čestitao Dan hrvatskog naroda u Crnoj Gori i poručio da je uvažavanje manjinskih prava  od vitalnog značaja za svako društvo.

Vuksanović poručuje i da živimo turbulentno političko i društveno vrijeme. Podsjetio je i da nakon dugo vremena Hrvati nemaju predstvanika u Vladi i Skupštini, ali kako kaže, to ne znači da se njihov glas ne čuje.

“Bez kompleksa i sa puno dostojanstva nastupamo i zastupamo sve ono što su interesi hrvatske nacionalne zajednice, a njihovi interesi su u potpunosti komplementarni sa interesima države u kojoj živimo i predstavaljaju borbu za najbolju Crnu Goru”, poručio je Vuksanović.

Podsjetio je i da HGI ove godine proslavlja 20 godinu postojanja.

“Mi živimo aktivan i dinamičan politički život, svjesni činjenice da oni koji su htjeli da Crna Gora dođe u ovakvu situaciju u kakvoj je sad, da smo mi tu bili prepreka koju su uspjeli prekoračiti, i mi nastavljamo svoj politički život svjesni činjenice da će se u budućnosti pojaviti neko novi da pokuša da uradi istu stvar, ali ja vjerujem da smo mi spremni i u ovom trenutku možemo ići na izbore”, zaključio je Vuksanović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније