Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

13. 01. 2022. 12:24   >>  12:25 3

ŽENSKI KLUB

Krivokapić da sankcioniše Markuša

Ženski klub Skupštine Crne Gore zatražio je od premijera Zdravka Krivokapića da najoštrije osudi seksistički ispad Jovana Markuša i da ga sankcioniše.

Člana Nacionalne komisije za UNESCO Jovan Markuš je prije nekoliko dana na Twitteru objavio fotografiju poslanice SDP-a Draginje Vuksanović Stanković uz uvredljiv komentar.

“Napadi na političarke ne jenjavaju, a predsjednik Vlade, uporno ćuti. Kada su u pitanju članovi njegove porodice, premijer je vrlo senzitivan i odmah reaguje, pa i onda kada nijesu objave uvredljivog karaktera. No, kada su u pitanju poslanice u Skupštini Crne Gore, premijer zaboravlja da je on u službi svih građana, pa se ignorantski odnosi prema mizoginim i seksističkim napadima, pa i onda kada dolaze od Vladinih djelatnika”, poručuju iz Ženskog kluba Skupštine Crne Gore.

U saopštenju, koje potpisuju kopredsjednice Ženskog kluba Vesna Pavićević i Branka Bošnjak, navodi se da ne jenjava seksizam koji je premrežio kompletnu medijsku scenu u Crnoj Gori.

“Najnoviji slučaj dolazi od člana Nacionalne komisije za UNESKO, Jovana Markuša, koji je prizemnim i primitivnim vokabularom, vrijeđao uvaženu koleginicu Draginju Vuksanović Stanković”, kaže se u reagovanju Ženskog kluba.

Pitaju, da li je toliko teško polemisati sa stavovima koje iznose žene, pa se odmah poteže za najprimitivnijim mizoginim i seksističkim izjavama.

“Pitamo se, da li ti „junaci“ imaju majku, sestru, ćerku. Ovaj bestidni ispad člana Vladine komisije prema poslanici Vuksanović-Stanković, je prevršio svaku mjeru! Ako je predsjednik Vlade otćutao napade Vojislava Šešelja, ovog puta ne smije da bude imun na seksističke ispade člana jednog Vladinog tijela. Zato zahtijevamo od premijera da najoštrije osudi ovaj seksistički ispad gospodina Markuša i da istog sankcioniše, jer je Markuš na ovom primjeru pokazao obrasce primitivnog, neoprostivog odnosa prema ženama, političarkama u Crnoj Gori”, poručuju iz Ženskog kluba.

Navode i da s obzirom na to da su žene koje se bave javnim poslom, posebno politikom svakodnevno izložene ovakvim nedopustivim ispadima, jedan od prioritetnih zadataka Ženskog kluba u narednom periodu će biti pronalaženje zakonskih i drugih mehanizama za sankcionisanje svih oblika napada na žene.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније