Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

16. 01. 2022. 19:05   >>  19:55 50

RJEŠENJE ZA IZLAZAK IZ KRIZE

URA sjutra najvjerovatnije predlaže formiranje manjinske vlade?

Rukovodstvo Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA) predložiče najvjerovatnije sjutra formiranje manjinske vlade kao rješenje za izlazak iz političke krize u Crnoj Gori. Ta ponuda URA parlamentarnim političkim subjektima biće predstavljena sjutra na konferenciji za novinare. U toku je sastanak partija koje zastupaju ovaj model i za očekivati je da večeras koncept bude jasan.

Kako saznaje Portal RTCG nezvanično iz više izvora, manijnsku vladu činili bi URA, SNP i manjinske stranke. O tome je razgovarano sa predstavnicima albanskih i bošnjačkih stranaka. U Vladi ne bi billo, po ovom predlogu, predstavnika DPS-a i DF-a. 

Aktuelna vlada mora da bude razriješena da bi bila izabrana nova. Da bi to bilo urađeno potrebna je interpelacija, koju mora da potpiše 27 poslanika. 

Politička grupacija koja zastupa ovaj model nema toliko potpisa zasad. 

Podsjetimo, URA, SNP, CIVIS i predstavnici manjinskih stranaka potpisali su nedavno memorandum o saradnji. 

Socijalistička narodna partija (SNP) na sjednici Predsjedništva nakon konferencije za medije URA odlučivaće o ovoj ponudi za rješenje političke krize. Sjednici će prisustvovati i predsjednici opštinskih odbora te stranke. 

Zasad se ne zna kakv će biti stav i kakva će biti uloga SDP ili SD o ovom predlogu za formiranje manjinske vlade. Neke partije koje su potpisale memorandum prema njima imaju veliki otpor. 

Pritom je nejasno ko bi uopšte podržao takvu vladu, ako DPS i DF ne bi bili njen dio. Po najavama iz DF I Demokratske Crne Gore, inicijatori ovog predloga jedino mogu da dobiju podršku od DPS za ovaj model. 

Пратите нас на

Коментари50

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније