Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

17. 01. 2022. 14:23 >> 14:26
4

MILAČIĆ

"Đukanović dio procesa rušenja Vlade"

Prava Crna Gora smatra da ne nakon današnje konferencije koalicije “Crno na bijelo” jasno da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović dio procesa memorandumskog rušenja aktuelne Vlade, kako bi se vratio na političku scenu, što je, kako se navodi u reagovanju, javno verifikovano današnjim stavom vicepremijera Dritana Abazovića,da mu je za formiranje takozvane manjinske vlade prihvatljiva podrška DPS-a.

“Prava Crna Gora poziva parlamentarnu većinu da ne učestvuje u zakulisnom dogovoru Dritana Abazovića i Mila Đukanovića”, navodi se u saopštenju.  

Nagla’šavaju da današnja objava rušenja Vlade dolazi samo dvadesetak dana nakon izglasavanja Budžeta i projekta Evropa sad, a petnaest dana prije prvih benefita u vidu povećanja minimalne zarade na 450 eura, koji su izborili ministri i premijer koji se danas ruše.  

“Na današnjoj pres konferenciji opet se čula umirujuća mantra da se "DPS ne vraća". Đukanović se uveliko vraća koruptivnom političkom diplomatijom, zakulisnim dogovorima i trgovinom izbornom voljom.  Upravo mu URA sa memorandumskim partnerima omogućava da sruši Vladu i izabere neku u kojoj neće imati ministre DPS-a, kao što nema ni sada, ali na koju će imati više nego direktan utica”, kazali su iz Prave.

Istu stvar očekuju oni iz parlamentarne većine koji su otvoreno podržali Memorandum.

“Hoćemo li dobiti stabilnost ako tu stabilnost ne podržavaju građani koji su izglasali pobjedu 30. avgusta? Kakva je to "stabilna" većina koja smrdi na kuluminaciju političke korupcije, veće od svih dosadašnjih za ovih 30 godina? “, navodi se u saopštenju.

Prava Crna Gora će, kako su naveli, biti skupa sa istinskim partnerima većine koji će u koordinaciji sa narodom biti spremni da brane izbornu pobjedu 30. avgusta.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније