Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

17. 01. 2022. 18:27 >> 18:28
1

PREDSJEDNIŠTVO SNP

Manjinska vlada jedno od mogućih rješenja

Postojeća Vlada Crne Gore nema podršku parlamentarne većine i mora se u što skorijem roku razriješiti ova teška politička situacija, kazali su iz Socijalističke narodne partije Crne Gore. Kako su rekli, na danas održanoj sjednici Predsjedništa SNP-a rečeno je da "ako su radom Vlade nezadovoljni predstavnici koalicije 'Crno na bijelo', koji su inicirali koncept ekspertske vlade, mi možemo konstatovati da smo i mi nezadovoljni njenim radom".

"Predsjedništvo SNP CG cijeni postupak lidera URA Dritana Abazovića, koji je imao odgovornost da postavi pitanje povjerenja Vladi čiji je on potpredsjednik, pošto na mnogobrojne pozive parlamentarne većine to nije uradio aktuelni premijer. Predsjedništvo Socijalističke narodne partije smatra da je koncept manjinske vlade jedno od mogućih rešenja za izlazak iz ove teške političke situacije", naveli su iz SNP-a. 

Kako su kazali, SNP je minulih mjeseci ukazivala da je pitanje povjerenja Vladi značajno zbog toga jer je status quo neodrživ i ne vodi napretku na putu ka EU.

"Građani Crne Gore su umorni od svakodnevnih političkih sukoba i ističemo da je ovo najjednostavniji i najkorektniji način izlaska iz političke krize u kojoj se nalazi naše društvo", piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније