Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

18. 01. 2022. 16:06 >> 16:55
4

BS, ALBANSKA LISTA I ALBANSKA KOALICIJA

"Podržavamo predlog o formiranju manjinske vlade"

Bošnjačka stranka, Albanska lista i Albanska koalicija saopštile su da podržavaju predlog koji je saopšten od strane koalicije “Crno na bijelo” o formiranju manjinske vlade u Crnoj Gori.

"Uvažavajući činjenicu da se Crna Gora nalazi u ozbiljnoj političkoj, društvenoj, ekonomskoj i zdravstvenoj krizi, kao i da aktuelnu Vladu u parlamentu podržava svega desetak poslanika, mi, politički predstavnici manjinskih naroda u Skupštini Crne Gore, podržavamo prijedlog koji je u ponedjeljak saopšteno od strane koalicije “Crno na bijelo” o formiranju manjinske Vlade", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Uvjereni su, kažu, da je to realan i optimalan model za izlazak iz trenutne političke situacije.

"Model manjinske vlade, u ovim političkim okolnostima, može Crnoj Gori donijeti prijeko potrebnu stabilnost i ubrzavanje procesa evropskih integracija. A to je upravo ono što je zahtjev naših građana i potreba države, kako bi izašla iz spirale podjela, siromaštva i beznađa", istakli su u saopštenju.

Smatraju da bi što šira podrška ovom konceptu u Skupštini Crne Gore bila blagotvorna za naše društvo, za multietnički sklad Crne Gore i za očuvanje temeljnih vrijednosti za koje smo se borili.

"Raduju nas svakako i poruke koje ovim povodom saopštavaju naši međunarodni partneri, jer će nam njihova podrška i pomoć u narednom periodu biti potrebna, kako bi što lakše sprovodili reforme i napredovali ka članstvu u EU. Naš evropski i evroatlantski put nemaju alternativu i podrška partnera nam je od izuzetne važnosti. Bošnjačka stranka, Albanska lista i Albanska koalicija podržavaju inicijativu o manjinskoj vladi", ističu u saopštenju.

Sigurni su da će nova vlada uspjeti da obezbijedi podršku i dođe do konsenzusa za izlazak iz vd. stanja u kome se nalaze naše brojne institucije.

Kako su kazali, Bošnjačka stranka, Albanska lista i Albanska koalicija se od svog osnivanja zalažu za demokratizaciju društva, nezavisno pravosuđe, dogovor oko novog izbornog zakonodavstva, jačanje ekonomskog razvoja države i podizanje životnog standarda građana.

"Spremni smo da na ovim principima damo svoj doprinos, u cilju sveukupnog napretka našeg društva", naveli su u saopštenju. 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније