Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

18. 01. 2022. 21:41 >> 21:43
1

SJUTRA SASTANAK

Spajić sa Eskobarom o unapređenju saradnje sa SAD

Tokom radne posjete Sjedinjenim Američkim Državama, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić će se sastati sa Gabrijelom Eskobarom, zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja i specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan, saopšteno je iz Ministarstvo finansija i socijalnog staranja.

Spajić, kako navode, boravi u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama u cilju daljeg unapređenja saradnje sa SAD.

Tokom radne posjete, Spajić će se sastati sa Gabrijelom Eskobarom, zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja i specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan.

"Ministar Spajić i specijalni izaslanik Eskobar sastali su se dva puta tokom prošle godine, a sastanak u Vašingtonu će predstavljati nastavak razgovora o unapređenju saradnje između dvije zemlje i jačanju ekonomskih odnosa. Planirani su i susreti sa ostalim visokim zvaničnicima u američkoj administraciji u Vašingtonu, nakon što su, tokom prethodne posjete, ostvareni značajni kontakti i uspostavljeni temelji za pospješivanje saradnje u oblasti ekonomije i privlačenja investicija u Crnu Goru", ističu u saopštenju.

Spajić će se i u Njujorku sastati sa potencijalnim investitorima, u cilju razvoja države Crne Gore i daljeg jačanja javnih finansija.

"Podsjećamo da je specijalni izaslanik za Zapadni Balkan, g. Eskobar prilikom susreta u oktobru prošle godine pozdravio napore koje Vlada Crne Gore i Ministarstvo finansija i socijalnog staranja ulažu u oporavak ekonomije, čestitajući ministru Spajiću na sjajnim rezultatima koje je postigao u konsolidaciji javnih finansija", napominju u saopštenju iz MIF.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније