Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 12. 2013. 13:17 >> 13:17
1

DPS BERANE

Opozicija se plaši izbora

Predsjednik Opštinskog odbora DPS-a Berane Budimir Dabetić, optužio je opoziciju u tom gradu, posebno odbornike SNP-a i Narodne stranke, za političku nedosljednost.

''Očigledno da su se predstavnici opozicije uplašili izbora i novog izbornog poraza pa sada pokušavaju, samo njima znanim, manevrima da prikažu da je sve navodno nezakonito, iako su sami tražili skraćenje mandata, a DPS i SDP samo udovoljili njihovom zahtjevu'', naveo je Dabetić, u reagovanju.

U DPS-u podsjećaju da je ranije na Kolegijumu Skupštine opštine dogovoreno da se sadašnjem sazivu lokalnog parlamenta u Beranama skrati mandat i da su to podržali i predstavnici pomenutih opozicionih stranaka.

''Njihov naknadni predlog da treba razriješiti predsjednika opštine, pa da rukovođenje lokalnom upravom preuzme višepartijska komisija, je pokušaj da postanu dio vlasti u Beranama mimo svih pravila i što je najvažnije mimo volje građana Berana koji su postojećoj vlasti, na lokalnim izborima 2010., dali veliku podršku'', saopštio je Dabetić.

Dabetić kaže da je, na sjednici Skupštine sve odrađeno zakonito i transparentno. Zamjena odbornika obavljena je u skladu sa Poslovnikom Skupštine opštine Berane, koja je kasnije donijela odluku o skraćenju mandata odbornicima lokalnog parlamenta.

''Za tu odluku glasalo je 18 odbornika vladajuće koalicije DPS-SDP. Ovim su se stekli uslovi za raspisivanje vanrednih izbora u Beranama.

Ova odluka donešena je nakon što je odvojen dio teritorije koji je pripadao novoformiranoj Opštini Petnjica, što je takođe u skladu sa Zakonom o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore.

Ispoštovan je i zahtjev opozicije da se raspravlja i glasa o povjerenju Vuki Goluboviću, predsjedniku opštine Berane. Ovaj predlog na sjednici nije dobio zeleno svjetlo, jer je protiv njegovog razrješenja bilo 18 odbornika vladajuće koalicije'', navodi Dabetić.

Skraćenjem mandata vladajuća koalicija u Beranama vratila je mandate narodu što je, kako kaže, bila inicijativa opozicije, jer su na kolegijumu održanom kod predsjednika predsjednici klubova svih političkih partija, osim Nove, podržali taj predlog.

 

                                                                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније