Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

19. 01. 2022. 20:36   >>  20:50 4

ŠOĆ ZA PORTAL

Prvo o nepovjerenju Vladi, pa zahtjev za smjenu Abazovića

Advokat i bivši ministar pravde Dragan Šoć rekao je za Portal RTCG da je inicijativa predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića za smjenu potpredsjednika Dritana Abazovića legitimna, ali da će se u Skupštini Crne Gore prvo odlučivati o predlogu da se izglasa nepovjerenje vladi. Šoć je ukazao da kada se postavi pitanje povjerenja vladi u parlamentu sva druga pitanja čekaju dok se to ne razriješi.

"Čekaće se ishod glasanja o povjerenju Vladi. Što se tiče Vlade kojoj se postavi pitanje povjerenja, njeni akti miruju dok se to ne riješi. To pitanje ima pravne, ustavnopravne i političke logike", naveo je Šoć. 

Kako je rekao, to što je premijer predložio razrješenje potpredsjednika Vlade i izbor novog je legitimno. 

"Ali će se prvo odlučivati o onome što je predlog dijela poslanika vezano za izglasavanje nepovjerenja Vladi", kazao je Šoć. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније