Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ I. P. ]

20. 01. 2022. 09:58 >> 09:59
3

GI "21. MAJ"

Formiranje tehničke vlade jedini legitiman izlaz

U okolnostima koje, prije svega, potvrđuju krah vladajućih stranaka jedini principijelan i legitiman izlaz je formiranje tehničke vlade, smatraju u Građanskoj inicijativi (GI) 21. maj.

Oni su naveli da bi ta vlada imala zadatak da zaustavi dalje propadanje Crne Gore i da pripremi vanredne izbore u razumnom roku.

Iz GI 21. maj su kazali da je smjena vlasti Crnu Goru gurnula u kulturnu degradaciju, podrivanje državnog suvereniteta i međunarodnu kompromitaciju.

“Aktuelna vlast, uz zdušnu podršku prevrtljive URE, ostaće upamćena kao najgora vlast koja je mogla zadesiti Crnu Goru”, kaže se u saopštenju.

Oni su istakli da je već izvjesno da je na pomolu smjena Vlade Zdravka Krivokapića, o čemu svjedoči inicijativa koju je potpisao i vicepremijer Dritan Abazović.

Istovremeno, kako su naveli, Građanski pokret URA slavodobitno nagovještava da slijedi formiranje takozvane manjinske vlade, koje nema bez podrške Demokratske partije socijalista, iako će ta partija za kaznu i ponizno ostati izvan izvršne vlasti.

“Time se najavljuje nastavak državne i društvene agonije i naslućuje još jedan besprizorni politički eksperiment", navodi se u saopštenju.

Iz GI 21. maj su ocijenili da bi umjesto vlade "lažnih" eksperata trebalo da se izabere "vlada lažnih političkih regeneratora".

"U ovim okolnostima, koje prije svega potvrđuju krah vladajućih stranaka, postoji samo jedan principijelan i legitiman izlaz. To je formiranje tehničke vlade koju bi podržali sve ili većina parlamentarnih stranaka i koja bi imala samo dva zadatka. Da zaustavi dalje propadanje Crne Gore i da pripremi vanredne izbore u razumnom roku", kaže se u saopštenju.

Na tim izborima, prema njihovim riječima, većina građana treba da porazi velikosrpsku, klerikalnu, populističku i anticrnogorsku politiku.

Kako su kazali, time bi se otvorila vrata za političku stabilnost, ekonomski oporavak, ubrzan put u Evropsku uniju, stvaranje pravedne države i afirmaciju građanskog društva.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније