Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj. [ Pobjeda/Mina ]

22. 01. 2022. 09:11   >>  09:12 2

VEBER

"Izglasavanje nepovjerenja Vladi legitiman pokušaj"

Inicijativa za izglasavanje nepovjerenja Vladi je legitiman pokušaj formiranja nove vlade koja je sposobna da djeluje, ocijenio je ambasador Njemačke u Crnoj Gori Robert Veber.

Veber je za Pobjedu istakao da će Njemačka sarađivati sa bilo kojom budućom vladom koja Crnu Goru čvrsto drži na evroatlantskom kursu.

“S obzirom na to da Vlada više ne uživa podršku svih koalicionih partnera, inicijativa za izglasavanje nepovjerenja je legitiman pokušaj, u skladu sa Ustavom, za formiranje nove vlade koja je sposobna da djeluje”, rekao je Veber.

On je kazao da doprinos takve inicijative političkoj stabilizaciji u državi, zavisi od mnogih faktora.

“Između ostalog, zavisi od toga da li će sve strane prihtatiti takav rezultat. Važno je da se sve odvija po Ustavu i zakonima, unutar institucija, a ne na ulicama”, reko je Veber.

On je ocijenio da političke stranke, koje nastoje da formiraju manjinsku Vladu, očigledno hoće da toj Vladi daju jasan proevropski profil.

“Međutim, za to je potreban široki konsenzus svih proevropskih snaga u Skupštini. Odgovornost za saradnju leži ne samo u mogućoj budućoj manjinskoj vladi, već u svim proevropskim strankama u Skupštini”, rekao je Veber.

On je istakao da je od otvaranja posljednjeg poglavlja pregovaračkog procesa sa EU prošlo, kako je kazao, previše vremena.

“Napredak u poglavljima 23 i 24, može ponovo dati zamah procesu pristupanja EU”, rekao je Veber.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније