Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

25. 01. 2022. 19:36   >>  19:38 7

MURATOVIĆ

"Krivokapiću se pričinjava državni udar"

Član Izvršnog odbora DPS Boris Muratović kaže da je premijer Zdravko Krivokapić razorio državni sistem i privatizovao Vladu te da je zarad očuvanja funkcije spreman na sve.

“Zdravku Krivokapiću, čovjeku čiji će jednogodišnji mandat na čelu Vlade ostati upamćen po masovnom kršenju Ustava i svih zakona, i koji odavno nema podršku skupštinske većine, u paranoji prouzrokovanoj gubitkom premijerske funkcije, pričinjava se – državni udar”, navodu Muratović.

Podrazumijeva se, kako dodaje, da su izvođači udara svi oni koji se protive srljanju Krivokapićevog kabineta u nova krivična djela i gaženja Ustava.

“Čovjek koji je počeo da sprovodi državni udar još kada je izabran za premijera pod Ostrogom, pod dirigentskom palicom jedne vjerske zajednice, nastavio ignorisanjem i kršenjem Ustava, zakona i Skupštine Crne Gore kad god je mogao, razaranjem državnog sistema po dubini i širini, zaustavljanjem integracionih procesa Crne Gore, rasturanjem ključnog bezbjednosnog sektora, stavljanjem na raspolaganje državnih resursa onoj istoj vjerskoj zajednici koja ga je dovela na premijersku poziciju i desantom na crnogorsku prijestonicu... nema uporište da bilo koga optužuje za pokušaj državnog udara”, poručio je Muratović.

Sa druge strane, Krivokapić je, kako navodi Muratović brutalno privatizovao Vladu.

“Pa ne samo što članovi njegove porodice u slobodno vrijeme rade kao savjetnici premijera i pregovaraju u njegovo ime, već dovlači i neke opskurne likove iz inostranstva, dozvoljavajući stranim državljanima da odlučuju u njegovo ime, imaju pristup osjetljivim informacijama, prepuštajući im da sprovode najprljavije kampanje za njegov račun, sve to samo za račun očuvanja njegove funkcije i ministarskih mjesta par njemu lojalnih ljudi”, naveo je Muratović.

On kaže da je Krivokapić potpuno lišen odgovornosti koju vlast nosi, zarad očuvanja funkcije spreman na sve.

“Od brutalnog obračuna sa dojučerašnjim najbližim saradnicima, do zloupotrebe građana koje njemu bliske organizacije pokušavaju da izvedu na ulice. Ipak, na njegovu i na žalost njemu lojalnih ministara, Crna Gora još uvijek ima snažne institucije i Skupštinu kao vrhovno zakonodavno tijelo, koje će u skladu sa Ustavom i zakonima ove države, a prije svega u skladu sa voljom građana izraženom na parlamentarnim izborima, odlučivati o sudbini ove Vlade”, zaključio je Muratović.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније