Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

26. 01. 2022. 16:53   >>  18:00 17

U SKOPLJU

Ambasador CG i Osmani o otkazivanju posjete

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, po nalogu predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, morao je da prekine službenu posjetu Sjevernoj Makedoniji, saznaje Portal RTCG u Vladi.

Saznajemo da je formalno obrazloženje za otkazivanje bilo to da premjer Krivokapić nije bio obaviješten o posjeti, te da je zbog toga neophodno da se vrati u zemlju.

Ministar Radulović, koji se nalazi u Skoplju, uskoro bi trebalo da krene nazad za Crnu Goru.

Naime, on je u makedonskoj prijestonici, neposredno pred početak sastanka koji je bio planiran po agendi, dobio nalog iz Vlade Crne Gore da prekine posjetu Sjevernoj Makedoniji i vrati se nazad u Podgoricu.

Radulović je u toj zemlji trebalo da se sretne da predsjednikom Sobranja, šefom države, potpredsjednikom Vlade Sjeverne Makedonije, te šefom diplomatije te zemlje.

On je tom prilikom uputio izvinjenje domaćinima zbog otkazivanja posjete. 

Prema informacijama Portala RTCG, Radulović je rekao domaćinima da je u pitanju reakcija premijera prema njemu lično, koju je ocijenio kao neprikladnu i neprofesionalnu.

Za sjutra je najavljen sastanak ambasadora Crne Gore i šefa diplomatije Sjeverne Makedonije Bujara Osmanija, da se dodatno pojasne razlozi za otkazivanje posjete. 

Podsjećamo, premijer Krivokapić optužio je juče ministra Radulovića da je od septembra prošle godine intenzivno radio za manjinsku vladu.

"Tome svjedoče brojni kontakti, brojna putovanja. Ja sam čovjek koga hoće informacije.Ne postoji informacija o bilo kojem susretu, bilo kojeg člana vlade, a da je nijesam dobio na ovaj ili onaj način", rekao je Krivokapić.

 

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније