Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

RTCG Portal [ I. P. ]

27. 01. 2022. 10:05 >> 10:16
11

DRECUN

Uspjeh "Evrope sad" uzdigao bi njegove autore

U Crnoj Gori svi gledaju da zauzmu jaču partijsku poziciju, i to je jedan od razloga zašto se ruši aktuelna Vlada Crne Gore, a uspjeh programa "Evropa sad" izdigao bi njegove autore na političku površinu, smatra ekonomski analitičar Predrag Drecun.

Drecun je u emisiji Link na Radiju Crne Gore rekao da će premijer Zdravko Krivokapić i ministar finansija Milojko Spajić definitivno osnovati partiju, a strah od toga, navodi on, uzdrmao je u dobroj mjeri političke polove. 

Govoreći o aktuelnom političkom momentu, Drecun je kazao da će neizvjesnost trajati zavisno od trajanja političke krize u zemlji.

Uvjeren je da će vlada sigurno pasti glasovima DPS-a i Građanskog pokreta URA.

Prije mjesec svi bili za izbore...

Podsjeća da su do prije mjesec dana svi bili za izbore, uz ocjenu da je plan da se napravi "neki intermeco" i da se formira vlada koja će odvesti u zaborav vladu Zdravka Krivokapića.

Navodeći kako vlada Zdravka Krivokapića uopšte nije bila loša, naročito u ekonomskom dijelu, Drecun smatra da je bilo lutanja, kadrovskih rješenje i nekonciznih stavova.

"To sad vlada plaća nekom svojom cijenom, a to je rušenjem te vlade. Neki broj ministara će nastaviti da djeluje, neki neće", rekao je Drecun.

Kao analitičara ga, kaže, golica kako je moguće da Krivokapićeva vlada smeta i jednom i drugom političkom polu: "S jedne strane imamo Demokratski front, s druge strane DPS. Nešto mi u toj jednačini ima više nepoznatih".

DPS će sigurno nešto dobiti

Navodi i da nezvanične informacije govore da je došlo do zbližavanja između GP URA i Demokrata i nakon teških riječi: "U politici je sve moguće".

U slučaju formiranja manjinske vlade, Drecun vjeruje da će DPS sigurno nešto i dobiti: "Zdrava logika - zašto bi DPS uradio nešto, a da ne dobije nešto zauzvrat. Dobiće nešto, to je sasvim sigurno".

Drecun smatra da bi premijer trebalo da prestane sa smjenama, ako su u pitanju lični motivi, jer će to najviše njemu štetiti.

Ne bi, kaže, bilo dobro da sad neko uzdrma program "Evropa sad".

"A može da ga uzdrma iz ljubomore na autore, da nova vlada kaže da će ga sabotirati prećutno, i reći da nije bio realan, a on je vrlo realan", istakao je Drecun.

Opstrukcije programa "Evropa sad"

On kaže da je potrebno podići realan sektor crnogorske ekonomije rastom i stimulacijom poljoprivredne proizvodnje.

Govoreći o opstrukcijama programa "Evropa sad" od strane poslodavaca, Drecun je rekao da, ako je država jaka, nijedan poslodavac ne smije da se drzne protiv nje.

Problem se, kaže, u startu mora riješiti: "Ako primijetite da se nešto dešava u prvih mjesec dana, žuti i crveni karton, i završena priča. Ovo se mora sačuvati".

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније