Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

27. 01. 2022. 18:45   >>  20:05 20

PODGORICA

Šetali od Hrama do Skupštine: "Branićemo stečenu slobodu"

U Podgorici je večeras održan novi protest protiv najave izglasavanja nepovjerenja aktuelnoj Vladi i mogućeg formiranja manjinske Vlade.

Građani su se okupili ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja, a potom krenuli u protestnu šetnju do zgrade Skupštine Crne Gore gdje ih je dočekalo nekoliko desetina građana.

Građani koji protestuju napravili su bakljadu na Blažovom mostu.

Organizatori protesta nisu bili saglasni da se predstavnici parlamentarnih političkih partija obrate okupljenima.

Predsjednik Partije penzionera i invalida Momo Joksimović kazao je da je Ustav svetinja i da ga moraju štititi.

"Narod je iskazao 30. avgusta svoju volju i rekao je šta misli o odnarođenom DPS režimu koji je unazadio Crnu Goru. Jasno smo i glasno rekli ne DPS-u. Stečenu slobodu branićemo svim raspoloživim dozvoljenim sredstvima", poručio je Joksimović.

On je kazao da ako nema rješenja mogu i novi izbori po ustavnim pravilima.

"(Zdravko) Krivokapić je došao na talasu promjena a dobili smo smjenu najpametnijih i najboljih poput minista (Vladimira) Leposavića. Ne damo pobjedu od 30.avgusta i ne damo pravo na bolje sjutra", naveo je Pavle Milić, jedan od vođa AB revolucije.

Jedan od govornika Goran Labović je kazao da 4. februara ispred Skupštine moraju zatražiti da se mandat vrati narodu.

"Jer poslanici se nisu pokazali kao dostojni reprezenti. Mi se u nedjelju opet okupljamo ovdje da kažemo da ne pristajemo na političku korupciju", naveo je on.

Nakon govora, dio građana se preko mosta Milenijum vratio do Hrama Hristovog Vaskrsenja.

Protesti se od sada održavaju četvrtkom i nedjeljom.

Do sada je održano nekoliko protesta, a nije poznato ko je zvanični organizator. Od partija parlamentarne većine proteste su podržale Demokrate, Ujedinjena Crna Gora i Prava Crna Gora, kao i dio ministara u Vladi.

 

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније