Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

28. 01. 2022. 11:35 >> 11:42

SD

Temeljni ugovor uskladiti sa Ustavom i zakonima CG

Temeljni ugovor treba potpisati sa svakom vjerskom zajednicom koja za to iskaže interesovanje, smatraju Socijaldemokrate (SD). U toj partiji naglašavaju da Temeljni ugovor mora biti usklađen sa Ustavom i zakonima, odnosno državnim interesima Crne Gore.

"Temeljni ugovor niti jednoj vjerskoj zajednici ne može dati više prava nego nekoj drugoj i njime se ne smije revidirati (falsifikovati) istorija", smatraju u SD-u.

Oni tvrde da je takvu vrstu ugovora, u cilju transparentnosti, osjetljivosti problematike i potencijalnih subjektivnih tumačenja, potrebno poslati Skupštini Crne Gore na upoznavanje i izjašnjenje, odnosno ratifikaciju.

“Uostalom, to je urađeno sa Temeljnim ugovorom između Crne Gore i Svete Stolice (Katoličke crkve)”, smatraju u SD-u.

Oni zaključuju porukom da će "svako ko potpiše Temeljni ugovor u kojem su iznijeti netačni navodi ili data prava vjerskim zajednicama mimo Ustava i zakona, odgovarati pred nadležnim državnim organima".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније