Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

14. 02. 2022. 16:33   >>  16:53 3

VRATIO SKUPŠTINI

Đukanović nije potpisao odlaganje izbora u Beranama i Ulcinju

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović vratio je Skupštini na ponovno odlučivanje Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim je predviđeno da se lokalni izbori u 14 opština održe u jednom danu. To je značilo i odlaganje ranije raspisanih izbora u Beranama i Ulcinju.

“Na osnovu člana 94 stav 1 Ustava Crne Gore vraćam na ponovno odlučivanje Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, koji je donijela Skupština Crne Gore 27. saziva na sjednici Trećeg vanrednog zasijedanja u 2022. godini, dana 4. februara 2022. godine”, navodi Đukanović u dopisu potpredsjedniku Skupštine Strahinji Bulajiću.

Đukanović podsjeća da je na sjednici trećeg vanrednog zasijedanja 4. februara 2022. godine usvojen Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi.

Mađu razlozima za takvu odluku, Đukanović podsjeća da je odluku o raspisivanju izbora za odbornike, u Skupštini opštine Berane i Skupštini opštine Ulcinj, donio 26. januara 2022. godine i da je ista stupila na snagu danom donošenja.

“Želim da ukažem da bi se proglašavanjem ovog zakona, stupanjem na snagu istog i postupanjem Predsjednika Crne Gore saglasno njegovom smislu i duhu, otvorilo pitanje očuvanja ustavnosti i zakonitosti, te pravne sigurnosti u političkom i pravnom sistemu države, kao i poštovanja ustavne zabrane retroaktivnog dejstva zakona i drugih propisa. Na osnovu izloženog, cijenim razložnim da se Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi vrati Skupštini na ponovno odlučivanje”, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Skupština je 4. februara usvojila Predlog za izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim je predviđeno da se lokalni izbori u 14 opština održe u jednom danu.

Od 57 poslanika, 46 je glasalo za, a 11 je bilo protiv. Za su glasali poslanici koalicije "Crno na bijelo", Socijalističke narodne partije (SNP) i opozicije. Protiv su bili poslanici Demokratske Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore i Prave Crne Gore. Poslanici Demokratskog fronta (DF) nisu bili u sali.

Dopune Zakona su u skupštinsku proceduru predali koalicija "Crno na bijelo" i opozicija.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније