Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 12. 2013. 09:27   >>  19. 12. 2013. 08:38 10

PRIZNAJTE POMAKE

Kacin: Opoziciji i dalje ništa ne valja

Povodom današnjeg otvaranja ključnih poglavlja 23 i 24, evropski izvjestilac za Zapadni Balkan Jelko Kacin u intervjuu za Radio Crne Gore pozvao je opoziciju u Crnoj Gori da prestane sa kritikama bez granica, u kojima ne štedi ni Evropsku komisiju i prizna pomake koji su napravljeni u evropskim integracijama.

"Očekujem da opozicija prizna velike pomake i promjene u Crnoj Gori. Na opozicionoj političkoj sceni i danas imamo kritikovanja bez granica. Opoziciji i dalje ni jedna stvar ne valja. Što god mi iz Brisela pohvalimo u Crnoj Gori čujemo opozicioni komentar da Evropska komisija i ostale evropske institucije pojma nemaju. To nije tačno", poručio je Kacin.

On kaže da Crna Gora nije Ukrajina, već da je mala i transparentna država, te da EK ima dobar uvid u stanje u našoj državi.

"Vidimo nemogućnost i nesposobnost dijela opozicije da preuzme neku konstruktivnu ulogu, pa na svaki način pokušava sveopštom krirtikom da sebe održi u političkom životu. To zapravo truje političku atmosferu i onemogućava stvaranje širokog konsenzusa oko evropskih integracija. Opozicija mora razumjeti da kada iz Brisela pregovaramo sa Crnom Gorom pred očima imamo strategijski cilj da u Evropsku uniju treba da uđe cijela Crna Gora, a ne samo sadašnja ili neka buduća vladajuća koalicija", zaključio je Kacin.

Crnogorska državna delegacija učestvovaće danas na Međuvladinoj konferenciji o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, na kojoj će biti otvorena poglavlja 23 i 24.

Otvaranju poglavlja prethodila je izrada akcionih planova za poglavlja 23 i 24 Otvaranju poglavlja prethodila je izrada akcionih planova za poglavlja 23 i 24. Delegaciju će predvoditi ministar vanjskih poslova i evropskih integracija, Igor Lukšić.

Na konferenciji, kojoj će predsjedavati ministar vanjskih poslova Litvanije Linas Linkevičius, biće otvorena pregovaračka poglavlja 23 – Pravosuđe i temeljna prava i 24 – Pravda, sloboda i bezbjednost, a očekuje se i otvaranje još nekoliko poglavlja.

Kako je saopšteno iz Vlade, poglavlja Pravosuđe i temeljna prava i Pravda, sloboda i bezbjednost, koja čine srž vladavine prava, okosnica su "novog pristupa" u pregovorima, a Crna Gora prva zemlja koja prolazi kroz novi pristup.


Milutin Tomašević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније