Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 12. 2013. 08:18   >>  08:24

VUKADINOVIĆ OCIJENIO

Pobjede DPS-a znak da je loša opozicija

Nesmjenjivost vlasti u Crnoj Gori nikako ne može biti kočnica na putu ka Evropskoj uniji EU, a to što Milo Đukanović i njegova partija ostaju na vlasti znači da pobjeđuju i da imaju lošu opoziciju, ocijenio je profesor međunarodnog prava na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu Radovan Vukadinović.

 

On je rekao da su pobjede na izborima su stvar demokratije, navodeći kako je najvažnije da se krene u borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala. Vukadivnović je Pobjedi rekao da je uvjeren da će se Crna Gora brzo kretati ka EU.

„Ovo pitanje nesmjenjivosti vlasti se mora malo dublje gledati kada je Crna Gora u pitanju. Osjetili ste rat, borili se za nezavisnost i sve su to specifični uslovi. I ta činjenica ko je na vlasti i koliko nije toliko značajna ako se uporedo radi na procesima pročišćavanja društva od korupcije i organizovanog kriminala. Vaše rukovodstvo je dugovječno i popularno, i kada ga narod bira ono je demokratski i izabrano. U Hrvatskoj i Srbiji je promijenjena vlast jer su pređašnji potučeni. Đukanović ne gubi i to je dio demokratije“, istakao je Vukadinović.

Govoreći o tome što Crna Gora može očekivati od NATO samita u Londonu 2014. Vukadinović je kazao da ima informacije iz Brisela da ovo neće biti samit proširenja, ali ako se situacija u Ukrajini pogorša, a na sve to doda izjava ambasadora Rusije u Beogradu Aleksandra Čepurina da je priključenje Crne Gore NATO „majmunska politika“, možda se na agendi nađe poziv za Crnu Goru. 

„Najvažnije u toj priči je da crnogorski vrh pokaže da su NATO integracije nacionalni prioritet. Dobro je da postoji komunikaciona strategija i bitno je da se javnost upozna, ali najvažniji su signali sa vrha. Vaše susjedstvo je u NATO ili se priprema za NATO, a ne smijemo zaboraviti da Crna Gora ima blago turbulentno susjedstvo i u takvim okolnostima NATO nema alternativu“, rekao je Vukadinović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније