Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 12. 2013. 08:06   >>  08:11 11

PONUDA

Rakčević zove Lekića u državotvorni blok

Forum 2010 spreman je da pregovara sa Socijaldemokratskom partijom i Pozitivnom Crnom Gorom o formiranju novog državotvornog bloka. U ovoj grupaciji, međutim, žele saradnju i sa Demokratskim frontom. Portparol Foruma 2010 Boban Batrićević kazao je za DN da je nedavno došlo do susreta lidera Fronta Miodraga Lekića sa čelnikom ove organizacije Žarkom Rakčevićem.

Lokalni izbori u Podgorici lako bi mogli da donesu formiranje dva bloka. Jedan, iako još bez jasnog sastava, predvodio bi premijer Milo Đukanović, dok bi drugim, koji je več počeo da se formira dirigovao predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić.

On je spreman da pred konstituisanje vlasti u glavnom gradu udruži snage sa Forumom 2010 i Pozitivnom Crnom Gorom.

U Forumu 2010 kažu da su spremni da razgovaraju sa Krivokapićem i Pozitivnom Crnom Gorom, ali i sa Demokratskim frontom, sa čijim liderom su se sastali predstavnici ove organizacija.

Ova politička grupacija još nije donijela konačnu odluku o učešću na predstojećim izborima u Podgorici, ali takvu mogućnost svakako razmatraju.

"Osnovni cilj naše organizacije svakako će biti tranzicija sadašnje vlasti, uz širenje sloboda i građanske svijesti u Crnoj Gori", kazao je potparol Foruma 2010 Boban Batrićević.

On napominje da želja njihove grupacije nije samo puko učešće u političkom životu, već, kako kažu, objedinjavanje svih zdravih političkih struktura koje imaju slične programske stavove kao Forum 2010. Čelnici ove organizacije ne isključuju mogućnost saradnje sa opozicijom, jer je kako kažu sa liderom Fronta Miodragom Lekićem već bilo riječi o tome.

Pozitivna Crna Gora nije željela da komentariše poziv lidera SDP-a, dok u Frontu ističu da su spremni na saradnju sa svim onim subjektima koji žele da promijene trenutno stanje u Crnoj Gori.

"Svi oni koji poštuju principe DF-a, potencijalni su saveznici naše partije." kazao je funkcioner DF-a Goran Danilović dodajući da će sa Forumom 2010 razgovarati kada se ta organizacija profiliše i kada saopšte da žele da sarađuju.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније