Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 12. 2013. 09:03 >> 09:45
41

POGREŠNO TUMAČENJE

DPS bi da riješi sukob SPC i CPC

Demokratska partija socijalista samo želi da učini ono što se od nje očekuje - da obezbijedi da svi ljudi, bez obzira na to u koju crkvu idu i kojem se bogu mole, budu ravnopravni, kazao je funkcioner DPS-a Miodrag Vuković.

On je, za radio Antena M, komentarisao izjavu predsjednika Skupštine i Socijaldemokratske partije SDP Ranka Krivokapića koji je kazao da njegova partija neće biti partner DPS-u koji se približava crkvi i koji crkvena pitanja stavlja u prvi plan što, kako je kazao, podsjeća na politiku 90-ih, stigla je i reakcija iz Demokratske partije socijalista.

Prema riječima Vukovića DPS nastoji da riješi problem koji postoji već dugo u društvu- sukob dvije pravoslavne crkve.

"Postoje otvoreni problemi između vjernika Srpske pravoslavne crkve SPC i Crnogorske pravoslavne crkve CPC i zašto od toga bježati? Grubo je, teško je pitanje, uslovljeno istorijom. Manipulacijama, zloupotrebama i tako dovedeno do ovoga gdje se danas nalazimo. Koji je to ozbiljan politički subject koji misli da je suočavanje sa tim, uz ostala demokratska pitanja, otvaranje podjela iz devedesetih?", ocijenio je Vuković za Antenu M.

Podsjetimo, Krivokapić je juče saopštio da Socijaldemokratska partija neće biti u vladajućoj koaliciji ukoliko crkva i nacionalne podjele budu i dalje u centru političkog života Crne Gore.


Пратите нас на

Коментари41

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније