Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 12. 2013. 14:20 >> 14:20

DF TVRDI

Radunović obmanuo poslanike

Demokratski front zatražio je od predsjednika parlamenta, Ranka Krivokapića, da suspenduje postavljanje poslaničkih pitanja sve do utvrđivanja političke odgovornosti i sankcionisanja ministra zdravlja Miodraga Radunovića, koji je, kako tvrde, svjesno obmanuo Skupštinu.

Poslanik DF-a Koča Pavlović je, na konferenciji za novinare, podsjetio na pitanje koje je u martu 2011. postavio Radunoviću - da li će ispitati slučaj neosnovanog licenciranja doktora Aleksandra Nikolića, kojem je Ljekarska komora Crne Gore izdala licencu kao specijalisti kardiovaskularnom hirurgu, uprkos činjenici da je njegova matična država Srbija odbila da mu izda licencu.

Pavlović je tada tražio i da mu se dostavi kopija ugovora o poslovnom angažmanu Nikolića, direktora Centra za kardiohirurgiju Kliničkog centra Crne Gore, jer je, kako je pojasnio, imao informaciju da postoji tajni ugovor po kom se Nikolić plaća, iako je primljen u stalni radni odnos na mjesto direktora.

Pavlović je kazao da mu je Radunović tada rekao da takav ugovor ne postoji.

''Sada, nakon više od dvije godine, došli smo u posjed tog ugovora, koji je u martu 2009. godine zaključen sa Nikolićem, kojim se Fond zdravstva obavezuje da Nikoliću isplati 500 eura po svakoj obavljenoj intevenciji u kardio centru KCCG'', rekao je Pavlović.

Prema riječima Pavlovića, ugovor je zaključen na četiri godine, sa mogućnošću produžavanja, a potpisali su ga Nikolić, Ramo Bralić u ime Fonda zdravstva, tadašnja direktorka Olivera Miljanović u ime KCCG i Radunović, u ime Ministarstva.

''Sad znamo da je ministar, odgovarajući na moje poslaničko pitanje, kada je negirao postojanje ugovora koji je on potpisao, moram reći, koristeći Vukov jezik, smišljeno lagao, u namjeri da prikrije nezakonito postupanje'', naveo je Pavlović.

Poslanik DF-a je kazao kako sve podsjeća na organizovani kriminalni poduhvat, u kojem je država oštećena za milion eura i očekuje reakciju državnih organa.

''Imate člana Vlade koji u domu koji daje legitimitet tom ministru iznosi neistine, svjesno obmanjuje Skupštinu. Zar to nije ponižavajuće'', upitao je Pavlović.

DF od Krivokapića traži da insistira na hitnom utvrđivanju političke odgovornosti Radunovića, zbog svjesnog obmanjivanja Skupštine i sprečavanja parlamenta da vrši svoju ustavnu i zakonsku obavezu.

''Zahtijevam od Krivokapića da suspenduje postavljanje poslaničkih pitanja, sve dok se na nedvosmislen i adekvatan način utvrdi politička odgovornost i ne sankcioniše ministar", rekao je Pavlović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније