Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 01. 2014. 08:27 >> 08:27
3

GORAN DANILOVIĆ

Opozicija nije jedinstvena

DPS je uspio u namjeri da opstrukcijom rada radne grupe obesmisli lokalne izbore predviđene za 2014. godinu i omogući da budu održani po važećem zakonodavstvu i uz nastavak prakse zloupotreba državnih resursa, kazao je u razgovoru za „Dan“ poslanik DF-a Goran Danilović. Kako je istakao, skoro šest mjeseci DPS pokušava da fingira rad u radnoj grupi.

"Poodavno je radna grupa došla do samog kraja u postizanju kompromisa i samo je trebalo da posao dokrajčimo stavljanjem u proceduru zakonskih tekstova. To se nije dogodilo jer DPS-u treba stari izborni sistem. DPS je na vlasti duže od dvije decenije ne zato što je organizovana partija, nego zato što organizovano zloupotrebljava državne resurse. Nemaju pobjedničku politiku niti program, već strategiju zloupoteba u izbornim procesima koje im obezbjeđuju pobjede. Zbog toga smo i tražili izmijene zakona i postavljanje na pravne temelje osnova izbornog sistema, kako bi smo dobili iole poštenu utakmicu, kazao je Danilović.

Naglašavajući da radna grupa nije završila svoj posao, Danilović kaže da ne želi da nagađa kakva je sudbina onoga što je dogovoreno, ali da je jasno da će i naredni izbori biti po važećim zakonima.

„Pitanje ja kakav će odgovor uslijediti i da li je opozicija moćna da odgovor bude jedinstven. Plašim se da nijesmo, jer smo nejedinstvo pokazali prilikom raspisivanja izbora u Petnjici i Beranama, iako je u oba slučaja brutalno kršen zakon. Izbori se na takav način organizuju samo pod jednim izgovorom-da pobijedi DPS“, kazao je Danilović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније