Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 01. 2014. 09:14 >> 09:15

LOKALNI IZBORI

Berane: DPS i Pozitivna samostalno

Politički život u gradu na Limu iz dana u dan je intenzivniji, pošto će se prijevremeni lokalni izbori u Beranama održati 9. marta. Predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista, Budimir Dabetić kazao je, za Pobjedu, da njegova partija na lokalne izbore izlazi samostalno.

„Samostalni nastup na izborima u Beranama prava je prilika da se pokaže stvarni odnos snaga partija na lokalnom nivou“, kazao je Dabetić.

Dodao je da će se o mogućim koalicijama razgovarati tek nakon izbora i da su one moguće samo sa programski sličnim partijama kojima je prioritet prosperitet i razvoj Berana, kao i evropski put Crne Gore.

Predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije, Radojica Živković ističe da još uvijek nema konkretnih dogovora oko mogućih koalicija za nastup na lokalnim izborima.

„O mogućim koalicionim sporazumima odlučivaće Glavni odbor Nove, kao i Predsjedništvo Demokratskog fronta, a o odlukama javnost će biti obaviještena nakon Božića“, najavio je Živković.

Na lokalnim izborima u Beranama nastupiće i Pozitivna Crna Gora i to samostalno, kazao je predsjednik opštinskog odbora ove stranke Rade Čantrić.

„Pozitivna Crna Gora sprema se za samostalni nastup na lokalnim izborima u Beranama. Ipak, trenutno smo primarno posvećeni radu na razvoju stranačke infrastrukture i punom jačanju opštinske organizacije naše partije“, rekao je Pobjedi Čantrić.

Srpska lista poziv Srđana Milića za koaliciju svima koji dijele programske vrijednosti, smatra značajnim.

„Ukoliko Milić ima namjeru da formira blok koji bi bio kontrateža DPS-u i „državotvornom“ bloku SDP-a, Demokratskog fronta, Foruma 2010 i Pozitivne Crne Gore, SL je spremna na strateško partnerstvo sa SNP-om, već od lokalnih izbora u Beranama“, poručio je potpredsjednik Srpske liste Anđelko Bubanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније