Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 01. 2014. 08:20 >> 08:24
4

LAZOVIĆ PORUČIO

Vanredni izbori ako bude "vruće" proljeće

Rezultati predsjedničkih izbora u Podgorici su ozbiljno upozorenje za DPS, i moraće mnogo da urade kako u pogledu personalnih rješenja, tako i u pogledu ukupne lokalne politike da bi ostvarili ranije rezulate, ocijenio je potpredsjednik Vlade i SDP-a Vujica Lazović.


On je ocijenio da je ta partija pokazala svoju snagu na prethodnim izborima, ali i maksimalnu principijelnost kada su napustili lokalnu vlast u Podgorici.

“Tako da je logično da smo spremni i ovog puta za samostalni nastup, čak ćemo sada i jači biti, mada su i dalje u opciji neke ideje o mogućem koalicionom nastupu, o čemu će odluke donositi organi partije u skladu sa Statutom“, rekao je Lazović u intervjuu Vijestima.

Na pitanje pripada li struji u SDP-u koja je protiv distanciranja od DPS-a, Lazović je rekao da za sada u partiji nemaju frakcija po tom pitanju.

„Mi smo već dovoljno distancirani od DPS-a. Ako pod distanciranjem podrazumijevate rušenje Vlade i izlazak iz koalicije onda to nije distanciranje, nego razbijanje koalicije i to su suštinski različite stvari. SDP će izaći iz koalicije onda kada procijenimo da bi taj potez bio u funkciji kako stabilnosti, tako i daljeg ekonomskog napretka i demokratizacije Crne Gore. Nećemo izlaziti iz koalicije iz prkosa ili da bismo zadovoljili želje nekih drugih krugova i političkih grupa... Posebno ne onih koji se do sada nijesu pokazali prijateljima Crne Gore“, kazao je Lazović.

On je rekao da, s obzirom na to kako sada stvari stoje, neće biti vanrednih parlamentarnih izbora.

„Ali ako se poslije lokalnih izbora u aprilu politička arena previše zagrije onda se mogu desiti i vanredni parlamentarni izbori. SDP se ne plaši samostalnog nastupa. Naprotiv, na lokalnom nivou tamo gdje smo samostalno nastupali u posljednjih nekoliko godina ostvarili smo odlične rezultate. Sa kime ćemo poslije izbora, ako ih bude, ići u koaliciju zavisi od toga kako te izazove budu procjenjivali organi partije. Ono što je sigurno jeste da će svi oni, koji sebe mogu prepoznati u konceptu državotvornog bloka a istovremeno budu pozitivno usmjereni prema NATO i evropskim integracijama, nama biti prihvatljivi partneri“, zaključio je Lazović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније