Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 01. 2014. 15:02 >> 18:13
18

REAGOVAO SDP

Popović politizuje i privatizuje himnu

Predsjednik Liberalne partije (LP) Andrija Popović u svom maniru opet pokušava da prisvoji tuđe zasluge za sebe i svoju marginalnu političku grupaciju, pa pokušava da privatizuje i politizuje crnogorsku himnu, ocijenjeno je iz SDP-a.

 

Iz te partije su, reagujući na ocjenu Popovića da se zbog lidera SDP-a i predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića ne intonira himna na svečanim i prvim sjednicama proljećnog i jesenjeg zasjedanja, saopštili da Popović "u njemu svojstvenom maniru pokušava opet prisvojiti tuđe zasluge za sebe i svoju marginalnu političku grupaciju".

"Kao što se netačno predstavlja nasljednikom Liberalnog Saveza Crne Gore (LSCG), danas pokušava privatizovati i politizovati himnu koju je, gle čuda, kao i ostale državne simbole predložila Socijaldemokratska partja (SDP). I to u Skupštini u kojoj je izvedena po prvi put od kad je na njenom čelu predsjednik SDP-a, Ranko Krivokapić. U istoj Skupštini gdje su na predlog SDP-a i državni simboli i crnogorski jezik postali dio Ustava", navodi se u reagovanju SDP-a.

Uvijek kad se, kako su istakli, pomene ideja ujedinjenja izvornih suverenističkih partija "javljaju se oni kojima je cenzus na Cetinju visočiji od Lovćena".

"Jave se oni koji uz pomoć političke korupcije vladaju Podgoricom zajedno sa srpskim narodnjacima i radikalima. I ne smeta im što je iz Statuta Podgorice na zahtjev NS izbačen crnogorski jezik. Digli su ruku i za to, taman kao i onda za prodaju Trstena što je bio uvod u njihovo izbacivanje iz LSCG. Danas, umjesto da preispita vlastitu ulogu u političkom životu Crne Gore nakon izbora na kojima je od 20.000 glasova dobio 166, uključujući i prijestono Cetinje, gospodin Popović dijeli lekcije iz patriotizma. Vjerujemo da je to njegovo prvo i posljednje utočište, u nedostatku bilo kakve druge politike", poručili su iz Krivokapićeve partije.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније