Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 02. 2013. 08:16 >> 16:45
1

AFERA SNIMAK

Planirali političke akcije u Željezari

Predsjednik Demokratsake partije socijalista (DPS) Milo Đukanović pozvao je, uoči parlamentarnih izbora prošle godine, partijske aktiviste na akciju u nikšićkoj Željezari da bi se spriječilo dalje jačanje opozicije, konkretno funkcionera Demokratskog fronta Janka Vučinića, prenosi Dan.

Taj list je objavio novi transkript audio-snimaka sa sjednice Predsjedništva, u proširenom sastavu.

Poslanik DPS-a Radivoje Nikčević rekao je da u Željezari jača Front , „i da se u njoj bije bitka i za Nikšić i za Front“.

„U Željezari jača Front i tamo smo bitku izgubili prje tri, četiri ili pet godina. U Željezari je ojačan Vučinić sa njegovom ekipom. Pokušavamo sada da formiramo sindikat. Sve smo uradili da pomognemo našim ljudima da sindikat Janka Vučinića eliminišemo“, kazao je on.

Đukanović mu je odgovorio da je stanje u Željezari posljedica “izostanka naše političke akcije prije nekoliko godina“.

„Tu se razmahnula politika naših političkih protivnika. Sad pokušavamo da kroz ove akcije neutrališemo njihovu poslednju destrukciju. Slažem se sa tvojim upozorenjem da to sada jeste politička akcija, koja morati imati i dobro koordiniranu terapiju, uključujući i medijsku akciju”, rekao je on.

Predsjednik bjelopoljskog DPS-a Abaz Kujović tražio je novac za dovođenje 2,2 hiljade birača iz inostranstva, a šef te stranke u plužinama Jovo Adžić rekao je da je to prva kampanja bez podrške Hidroelektrane.

Čelnik odbora DPS-a u Budvi Boro Lazović rekao je da svaki član opštinskog odbora mora da donese spisak sa 50 sigurnih glasača te partije, a svaki član izvršnog odbora sa 100, ali da to mora da uradi i svaki direktor kao i sekretar sekretarijata.

List Dan u proteklih desetak dana objavio je nekoliko audio zapisa sa sjednice Savjeta za sprovođenje izbornog programa DPS-a, koji, kako smatraju u opoziciji, pokazuju da funkcioneri te stranke zloupotrebljavaju službeni položaj za zapošljavanje svojih kadrova.

Opozicija je zatražila reakciju državnih organa.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici utvrdilo je da nijedan učesnik sjednice Savjeta DPS-a nije učinio krivično djelo koje predviđa Krivični zakonik.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније