Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 01. 2014. 08:25   >>  08:28 10

UMJESTO MUGOŠE

DPS bi radije Stijepovića?

Aktuelni ministar prosvjete i sporta Slavoljub Stijepović najozbiljniji je kandidat za nosioca liste Demokratske partije socijalista (DPS) na lokalnim izborima u Podgorici, ako Predsjedništvo stranke u vremenskom cajtnotu ne odluči da na proljećnim izborima za gradonačelnika ponovo kandiduje Miomira Mugošu.

 

"Ima više kandidata, a nijedan od njih nije Mugoša. Stijepović ima prioritet u odnosu na Daliborku Pejović i Vladana Vučelića", kazao je Vijestima izvor iz vrha DPS-a.

Iako Predsjedništvo stranke još nije donijelo odluku o kandidatima za gradonačelnike na izborima koji bi trebalo da budu održani na proljeće, sudeći prema sve intenzivnijim medijskim nastupima i obilasku terena Mugoša ne krije namjeru da se bori za još jedan mandat na čelu Glavnog grada.

Stijepoviću naruku ide činjenica da slovi za funkcionera sa najjačim uticajem u stranačkoj bazi, kao i mišljenje pojedinih uticajnih funkcionara DPS-a da bi ministar prosvjete i član Predsjedništva povećao šanse za eventualno postizbornu koaliciju sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) i smirio duhove u podgoričkom odboru DPS-a u kojem dio članova ne krije nezadovoljstvo mogućnošću da se Mugoša ponovo kandiduje.

Izjavom da DPS ima puno kandidata koji mogu zadovoljiti sve kriterijume da budu na čelu liste, te da bi sa ponosom prihvatio kandidaturu, Vučelić je potvrdio navode da uz Mugošu nijesu ni svi članovi podgoričkog odbora DPS-a.

Iako tvrdi da je prerano da se priča o kandidaturi za gradonačelnika, Mugoša ne krije ambicije da i nakon 14 godina nastavi da vodi podgoričku upravu.

Tako je povodom Dana Podgorice poručio da će odluka o nosiocu liste u Podgorici biti zasnovana na temeljnoj analizi partije, kao i da njegov dalji angažman "neće ostaviti ravnodušnim opoziciju u podgoričkom parlamentu i opoziciju u poziciji na državnom nivou".

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније