Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 01. 2014. 08:29 >> 08:29
5

ABAZOVIĆ O IZBORIMA

SPC ne smije pomoći DPS-u

Poslanik Pozitivne Crne Gore Dritan Abazović kazao je da je za loš položaj Srba u Crnoj Gori kriva vlast, pa bi, kako je rekao, bilo nemoralno od crkve da je pomaže da opstane u trenutku kada je jasno da će pasti u glavnom gradu, pa i u državi.

 

Govoreći o tome hoće li u Podgorici jedan dio opozicije iz prosrpskog bloka završiti u vlasti, na šta ih poziva DPS, Abazović je rekao da su u glavnom gradu „već u koaliciji sa njihovim predstavnicima“.

„Ili preciznije, oni im drže vlast. Poziv srpskim strankama da uđu u koaliciju je dokaz da je vrh DPS shvatio da im se ne piše dobro u budućnosti i da moraju što prije da nađu način da odbrane vlasti. Za početak pokušaće da se vrate u svoje 'romantične' devedesete kada su se osjećali komotnije nego danas. Sve je ovo dokaz da u njihovim redovima vlada opšta panika, ali i da njihovoj kameleonskoj politici nema kraja“, kazao je Abazović u intervjuu za Blic Crna Gora.

Odgovarajući na pitanje da li crkva može uticati na to da Srbi uđu u vlast sa DPS-om, on je rekao da
SPC jeste izuzetno uticajna, jer na direktan ili indirektan način okuplja veliki broj ljudi.

„Međutim, valjda svako normalan razumije da je za loš položaj Srba u Crnoj Gori kriva vlast, a ne opozicija ili bilo ko drugi. Ako prihvatimo tu logiku, onda svako pomaganje ovakvoj vlasti ne bi bilo moralno. Ako je crkvi stalo do zaštite morala i dostojanstva naroda i vjernika, sigurno neće pomagati bilo kome, naročito ne onima koji su dokazani grešnici, a nijesu nikad zatražili oprost ni za šta što su učinili običnim ljudima“, smatra Abazović.

Istakao je i da Pozitivna, kad je riječ o modelu nastupa na lokalnim izborima u Podgorici, ne bježi ni od čega što je dobro za građane.

„Vjerujem u dobar rezultat opozicije u Podgorici, ipak je to najveća urbana cjelina u zemlji, a sjetićemo se da su iz glavnih gradova uvijek kretale velike promjene. Najbolji primjer za to je Beograd, on je pao prvi, a nakon toga cijeli nakaradni sistem kojeg je uspostavio Milošević“, ocijenio je Abazović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније