Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 01. 2014. 19:29 >> 19:29

REAGOVANJE POZITIVNE

Osuditi nalogodavce napada na medije

Otvoreni lov i hajka na novinare moraju konačno prestati, a da bi to bilo potignuto, potrebno je da odgovorni nađu, procesuiraju i osude nalogodavce i izvršioce napada na medije, ocijenjeno je iz Pozitivne Crne Gore.

 

Ta partija je podržala inicijativu Sindikata medija Crne Gore o hitnom kontrolnom saslušanju starješina Vrhovnog državnog tužilaštva, Agencije za nacionalnu bezbijednost i Ministarstva unutrašnjih poslova povodom neistraženih i sve učestalijih napada na novinare.

"Prije svega, potrebna je politička volja državnih organa da se novinari koji rade u korist države pišući istinu, zaštite i da im se obezbijedi jedno od osnovnih prava – pravo na rad", saopštila je potparolka Pozitivne Nataša Gojković.

Prema njenim riječima, nijedan krivac za napade na novinare i medije od ranih devedesetih nije otkriven ili slučaj doveden do kraja.

"Krivaca nema od ubistva glavnog i odgovrnog urednika Dana Duška Jovanovića, preko prebijanja i zastrašivanja novinara pa sve do bombaškog napada na redakciju Vijesti", upozorila je Gojković.

Ona je smatra da je sasvim je logično da se takvim nečinjenjem odgovornih u državi dao motiv i alibi za napade, jer su novinari, kako je upozorila, postali legitimne mete, "a metodi i kreacija zločina prema njima, bivaju slobodni izbor kriminalaca".

"Pozitivna će u tom smislu takođe podržati i inicijativu da novinari dobiju adekvatnu zakonsku zaštitu kako bi mogli imati bezbjedno okruženje za normalan rad", kazala je Gojković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније