Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 01. 2014. 12:45 >> 12:53

BUBANJA UVJEREN

SL: SNP sigurno neće sa DF-om

Srpska lista (SL) ne vjeruje da će Glavni odbor SNP-a verifikovati koaliciju te stranke sa Demokratskim frontom (DF) u Beranama, jer bi to, između ostalog, značilo i potvrđivanje zakulisnog saveza sa Rankom Krivokapićem kome Goran Danilović i Nebojša Medojević svakodnevno nude nezasluženo mjesto lidera opozicije, ocijenio je nosilac liste u Beranama Anđelko Bubanja.



"Zato čekamo odluku Glavnog odbora SNP-a koji, po Statutu te partije, daje saglasnost povodom koalicionih nastupa, uključujući i lokalni nivo. Nama je, prije svega, interesantno da li će najviši organ SNP-a, sa propisanom većinom, potvrditi koaliciju sa onima koji mjesecima, na krajnje prizeman način, optužuju SNP za šurovanje sa DPS-om. Verifikacija koalicije sa partijom čiji su suštinski lideri Nebojša Medojević i Goran Danilović značila bi da je SNP spreman na postizbornu saradnju i sa SDP-om što bi članstvo te partije koje se borilo za Jugoslaviju teško prihvatilo", kazao je Bubanja.

U Srpskoj listi i dalje vjeruju da se vlast ne može rušiti sa onima koji su glasali za Ustav.

"Sa SDP-om koji je čelična pesnica tzv. Crnogorske pravoslavne crkve, niti sa političkim konvertitima koji su ugasili Srpsku narodnu stranku po zadatku DPS-a. Srpska lista i SNP mogu da ruše režim na svim nivoima iako nikada ideološki nećemo biti jedno, ali smo još od vremena borbe za zajedništvo sa Srbijom, ostali na istoj strani odbrane tradicionalnih vrijednosti", istakao je Bubanja.

On je pozvao SNP "da zanemarimo nesporazume koji nemaju veze sa interesima građana Berana i povučemo konkretne poteze u cilju rušenja DPS-a".

"Umjesto što se sukobljavamo oko monopola na ekskluzivno zastupanje opozicionih ili srpskih interesa, red je da, za početak, zajedno nametnemo životne teme i pomognemo narodu Beransela da riješi ekološke probleme koje mu nameće korumpirana vlast u Beranama", zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније