Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 01. 2014. 08:26 >> 09:03
4

U OFANZIVU

Pavlović: Samostalno u rušenje vlasti

Opozicioni angažman u proteklom periodu nije dao rezultat, kazao je poslanik Demokratskog fronta Koča Pavlović, navodeći da ta partija mora raskrstiti sa dosadašnjim pristupom i osmisliti novi koji će je vratiti u ofanzivnu poziciju.

On smatra da je izlaz iz te situacije prestanak kalkulacija na unutrašnjem ali i međunarodnom planu. ”Treba da prestanemo da se skrivamo u predizbornim koalicijama u licemjernom opozicionom jedinstvu i batalimo koketiranje sa lažnim patriotizmom”.

Pavlović je rekao da, bez političkog ustezanja treba redefinisati opozicioni krug, navodeći da DF sa aktuelnim rukovodstvom Socijalističke narodne partije ne treba više da troši vrijeme, "ono što su 28.decembra izglasali sa DPS-om, po mom mišljenju, trajno ih diskvalifikuje za bilo kakvo opoziciono jedinstvo".

On je za Dan ocijenio da je DF kalkulantski i neodgovorno postupio tokom maja i juna prošle godine i da je ta praksa pretočena u inferiornu politiku.

"Naša politika natezanja, čekanja učestvovanja omogućila je Đukanoviću da se izvuče iz krajnje defanzivne pozicije, u kojoj se nalazio tokom proljeća i ljeta, i omogućila mu da se potom konsoliduje", kazao je Pavlović.

On je ocijenio da se Brisel prema političkim procesima u Crnoj Gori pokazao kao slab i nepouzdan partner, čiji su prioriteti administrativno-birokratski a ne reformsko-demokratski.

"Tolerancija EU prema našoj mafiji i razarajućoj korupciji, po mom mišljenju, je bila rezultat pragmatične političke trampe - Brselu je bila potrebna makar jedna država u procesu, a DPS-u pregovarački status za unutrašnju političku borbu!".

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније