Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 01. 2014. 10:07   >>  23:38 12

IZBORI U ULCINJU

DPS 9, FORCA 8 mandata

Demokratska partija socijalista osvojila je na lokalnim izborima u Ulcinju više od 3.100 glasova, odnosno devet odborničkih mandata, saopšteno je iz te stranke. Iz FORCE su saopštili da imaju osam, a DPS devet mandata. Forca je u prethodnom sazivu ulcinjskog Parlametna imala 11 mandata, DPS sedam. Izlaznost je bila 63,9 odsto.

Iz DPS-a su na konferenciji za novinare saopštili da na osnovu preko 90 odsto obrađenog biračkog tijela imaju preko 3000 glasova.

Iz te stranke su saopštili i da su nakon izbora najjača politička partija i da će od njih zavisiti formiranje vlasti u Ulcinju.

Na drugoj strani na osnovu prebrojanih glasova iz izbornog štaba Force na uzorku od skoro 100 odsto glasova, DPS je osvojio 9 mandata, Forca 8, Koalicija Zajedno za budućnost Ulcinja 7, Demokratska unija Albanaca 3, SDP i Pozitivna po dva, SNP i  Demokratski front po jedan mandat.

Bošnjačka stranka nije prešla cezus.

Forca je u prethodnom sazivu ulcinjskog Parlametna imala 11 mandata, DPS sedam, DUA četiri, Demokratska partija pet mandata, Partija demokratskog prosperiteta jedan mandat,  Koalicija za bolji Ulcinj dva, koalicija Perspektiva jedan, SDP dva.

DPS: Bili treći, sad prvi

Demokratska partija socijalista je pobjednik današnjih lokalnih izbora u Ulcinju, poručuju iz DPS-a i dodaju da su u odnosu na predhodne izbore ostvarili uvećanje broja mandata za 30 odsto.

Na prethodnim lokalnim izborima 2010. DPS je, podsjećaju, bila treća politička snaga u Ulcinju, a danas je prva.

"Građani Ulcinja poslali su jasnu poruku kojoj političkoj partiji najviše vjeruju i čije predstavnike žele da vide na čelu opštine. Ulicnjani su u našem programu i u našoj politici prepoznali konkretne mjere  za unapređenje i razvoj grada, kao i povećanje kvaliteta života", navodi u izjavi za javnost portparol DPS-a Časlav Vešović.

On kaže da izborni rezultat u Ulcinju ubjedljivo potvrđuju stabilan trend rasta povjerenja u ukupnu politiku DPS-a i na državnom nivou.

"Nakon uspjeha u Nikšiću i Andrijevici, zatim na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici, kao i danas u Ulcinju, DPS će nastaviti da odgovornom politikom potvrđuje i uvećava povjerenje građana i u drugim crnogorskim opštinama", poručio je Vešović.

SNP: Potvrdili trend rasta podrške

Iz SNP su saopštili da je na osnovu preliminarnih rezultata evidentan  rast broja glasova te stranke za nekih deset odsto u odnosu na rezultate sa proteklih parlamentarnih izbora.

"To znači da je SNP potvrdio trend rasta. Uprkos kampanji koja je vodjena protiv SNP i od strane lokalnih vlasti i partija u opoziciji, dakle sa svih strana, iskazujem zadovoljstvo ostvarenim izbornim rezultatom. Ovaj rezultat je pokazao da svuda gdje SNP izlazi samostalno, ostvaruje stabilan trend rasta, što  će doprinijeti stvaranju uslova za realizaciju izbornog programa SNP", naveo je u izjavi za javnost Andrija Ćetković, nosilac Izborne liste SNP Ulcinj.

Na lokalne izbore u Ulcinju izašlo je 63,9 odsto upisanih birača.

Do 18 sati glasalo je 9,6 hiljada birača, odnosno 50,19 odsto, saopšteno je iz OIK-a.

Prema riječima predsjednika OIK-a Jakupa Muratija, stigao je jedan pismeni prigovor koji će se razmatrati po predviđenoj proceduri.

Do 16 sati glasalo je 7,9 hiljada birača, odnosno 38 odsto, saopšteno je iz OIK-a.

Prema riječima predsjednika OIK-a Jakupa Muratija, do tog vremena nije bilo prijavljenih nepravilnosti.

Do 12 sati glasalo je 2,6 hiljade birača, odnosno 13,5 odsto, saopšteno je iz OIK-a.

Inače, na lokalnim izborima učestvovalo je osam političkih partija i jedna koalicija. Biračka mjesta su bila otvorena do 20 časova, a glasačko pravo imalo je 19.169 građana. Lokalni parlament Ulcinja ima 33 odbornika.

 

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније