Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 02. 2013. 14:20 >> 14:22

AFERA SNIMAK

Jasavić: Pokrenuti novu istragu

Tužilaštvo mora da pokrene novu istragu u slučaju Snimak, koja će biti efikasna i djelotvorna, za razliku od prethodne, kazala je poslanik Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić.

“A ukoliko imamo u vidu retoriku premijera jasno je da je manevarski prostor Tužilaštva još suženiji, jer je politički pritisak tim izjavama još veći”, rekla je Jasavić agenciji MINA.

Izjave premijera Mila Đukanovića koji je kazao da Demokratska partija socijalista (DPS) ne zloupotrebljava vlast i ne krši zakon zapošljavanjem svojih članova, Jasavić smatra jasnom porukom nadležnima da u slučaju aktuelne afere ništa ne preduzima.

“Ovakve izjave samo dodatno povećavaju pritisak na nadležne da i dalje nastave da ignorišu sopstvene obaveze, i da ne rade svoj posao u javnom interesu. Izjava lidera DPS apsolutno ne čudi, s obzirom da se godinama služi potpuno istom taktikom kada god dokazi i činjenice ukazuju na zloupotrebe koje čini partije čiji je predsjednik”, rekla je Jasavić.

Kako je navela, usljed nedostaka bilo kakvog alibija, afera krivično pravnog karaktera, za lidera DPS-a postaje sredstvo za politički obračun.

“Za njega je važno da se optuži opozicija, iako su akteri afere članovi predsjedništva i Glavnog odbora njegove stranke. Ovolika doza cinizma je uvredljiva za svakog zdravo razumnog građanina Crne Gore”, kazala je Jasavić.

Ona smatra da ono što se čulo na objavljenim audio-snimcima sa sjednica DPS-a, mogu biti redovne aktivnosti partije koja se ne zalaže za javni interes i čije je shvatanje demokratije izopačeno.

Prema njenim riječima, nije problem što DPS brine o svom članstvu, već što tu "brigu" obavlja na nezakonit način, zloupotrebljavajući novac građana. 

Upitana kako ocjenjuje dosadašnju reakcju opozicije povodom afere Snimak i da li smatra da je vrijeme za novi sastanak po tom pitanju, Jasavić je kazala da komunikacija postoji, i da očekuje da se svi akteri društva aktivno uključe u taj proces.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније