Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 01. 2014. 18:26   >>  18:26 6

MEDOJEVIĆ TVRDI

CG neće dobiti poziv na samitu u Velsu

Netransformisane bezbjednosne službe osnovni su razlog za blokadu NATO integracija Crne Gore, ocijenio je predsjednik Pokreta za promjene i član skupštinskog odbora za odbranu i bezbjednost, Nebojša Medojević.

On je u izjavi dostavljenoj agenciji MINA naveo da je sasvim izvjesno da Crna Gora neće dobiti pozivnicu za članstvo u NATO na samitu koji se održava ove godine u Velsu.

Prema njegovim riječima, glavni razlozi za to su curenje bezjednosnog materijala kroz aferu Listing, pristup bezbjednosnim i obavještajnim podacima stranih partnerskih službi vođama organizovanog kriminala i neprijateljskim službama, kao i tajna sradnja sa službama zemalja koje nijesu članice NATO.

„Davanje logistike i zaštite narko kartelu Šarića koji je starteški partner Ruske mafije, prisluškivanje ambsada država NATO za potrebe treće strane, napadi na opozicione lidere, medije, nevladine organizacije - samo su neki od najvažnijih razloga zašto Crna Gora neće dobiti pozivnicu za NATO ove godine“, dodao je Medojević.

Kako je naveo, druga grupa razloga leži u poptunom kolapsu komunikacione strategije Vlade za NATO, jer se javna podrška članstu u Alijansi i dalje zadržava na neprihvatljvo niskom nivou, oko 30 odsto.

„Uzalud su potrošeni milioni novca poreskih obveznika za plaćanje lobista. Vlada nije ispunila ni minimum potrebnih standarda i sprovela nepohodne refrome da bi zaslužila poziv za članstvo“, tvrdi Medojević.

Prema njegovim riječima, imajući u vidu da je člansvo u NATO starteški cilj ove Vlade, i da od pozivnice neće biti ništa, bilo bi minimalno korektno da političari odgovrni za takav fijasko podnesu ostavke.

„Prije svih predsjendik Vlade, a onda i ministri odbrane, načelnik generalštaba, ministar unutrašnjih poslova i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost“, precizirao je Medojević.

To bi, kako je naveo, bio znak prisustva svijesti odgovornih državnih funkcionera da su odgovorni za fijasko reformi bezbjednosno-obavještajnih službi, koje su bile uslov za nastavak NATO integracija.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније